Jókai liget

2024.06.18. 19:50

Food Truck Show csábítja Komáromba a gasztronómia szerelmeseit

Második alkalommal szervezik meg a Komáromi Food Truck Showt és Pikniket a Jókai ligetben. Az eseményen kulturális eseményekkel is várják az érdeklődőket, valamint gyerekprogramokkal készülnek.

Körtvélyfáy Dina

A Jókai ligetben Horváth Zoltán, a Food Truck Show Hungary főszervezője, Hajnal Dóra, a Komáromi Kulturális Kft. ügyvezetője, és Radics Gábor, a társszervező, Komáromi Városmarketing Kft. ügyvezető igazgatója tartott sajtótájékoztatót a programról, amely már tavaly is megmozgatta a komáromiakat.

Horváth Zoltán szervező elárulta, milyen ételekre számíthatnak a komáromiak
Horváth Zoltán szervező elárulta, milyen ételekre számíthatnak a komáromiak a Food Truck Show-n
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Június 28. és 30. között ismét Komáromba érkezik hazánk legnagyobb utazó étterme. Horváth Zoltán elmondta, az ételek között a Belfrit, Black Heaven, Tom-Yum, Meraki, Che Che Burger, Crunchy, Mexkitchen, Pizz'Burger, The Grilled Piggy, Smokey Monkies BBQ, Szürkeharcsa Halbár és a ZING is képviselteti majd magát. Az italos truckok között szerepel a Borkas, Costa, Jack Daniel's Bar, Legenda, Mionetto, Sanpellegrino, Spritz Bar, és a Sörbie. Desszertekkel is készülnek, lesz Happy Churros, Levendula és a WaffelLand.

Horváth Zoltán azt is hozzátette, nagyon várják a komáromi hétvégét, mert csodálatosnak tartják a környezetet és kedves emberekkel találkozhattak itt tavaly.

Radics Gábor elmondta, több helyi szervezet, egyesület is kitelepül a ligetbe. Pénteken 17 órától 20 óráig a Jókai Mór Városi Könyvtár Gyermekrészlege papírszínházzal várja a legkisebbeket, ott lesz a DIVISZ, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont múzeumpedagógiai foglalkozásokkal készül. A Virgonckodó játszóház ismét nagyméretű fajátékokat hoz a gyerekeknek. 22 óráig dj Máriusz gondoskodik a zenéről.

Szombaton 10 órától a Kemence Egyesület kézműves foglalkozása várja a családokat. 16 és 18 óra között lovaskocsikázhatnak a Jókai ligetbe kilátogatók a Szőnyi Lovas Sport Egyesület jóvoltából, valamint a Street Generations air track szőnyegparkja is kipróbálható. A Magyar Vöröskereszt komáromi területi szervezete, továbbá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja kézműveskedéssel, a KÖSZ, azaz a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők zöld programmal települnek ki. Emellett a kicsik a Bakonyi fajátékokat is kipróbálhatják. A zenét dj Bagó szolgáltatja.

Vasárnap az ételek és italok mellett 10 órától a Kemence Egyesület kézműves foglalkozása várja a családokat.

Food Truck Show mellett megfér az utcazene is

Szombaton 14 órától Utcazene fesztivál is színesíti a programot, 5 állomásos zenei élmény vár mindenkit. Bereczkei Attila és Őri Dávid a könnyűzene, gitárzene világába kalauzolja el a hallgatókat, Nagy Tünde, Pethő Marcell és Varga Bence csellón, hegedűn játszik majd. A Lázók testvérek, Lázók Márió és Lázók Richárd zongorán és hegedűn komoly és könnyűzenével örvendezteti meg a közönséget. A Zenepavilonban a Horsa Banda népzenét játszik és Győrből Szombathelyi Patrik és csapata érkezik még Komáromba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában