Semmelweis-nap

2023.06.30. 07:24

Díjakkal ismerték el az egészségügyi dolgozók munkáját Komáromban is

Dr. Papp János és Kelkóné dr. Lévai Ágnes vehette át Komárom Város Egészségügyi Díját a Csillagerődben Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen. A csütörtök esti rendezvényen a kórház kiemelkedő munkatársait is jutalmazták.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Papp János veszi át az elismerést dr. Molnár Attilától

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Dr. Molnár Attila polgármester megköszönte azt a szolgálatot, amelyet a rendezvényen jelenlévők tesznek a komáromiakért, az emberek egészségéért. Köszöntőt mondott többet közt dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester, Vajda Bence önkormányzati képviselő és dr. Mézesné dr. Lőrinczi Enikő, a Selye János Kórház főigazgatója.

Ezt követően az önkormányzat elismerését, Komárom Város Egészségügyi Díját adták át, a méltatásokat dr. Baksa-Ströcker Renáta ismertette. Az elismerést ketten vehették át. Kelkóné dr. Lévai Ágnes gyógyszerész, intézményi gyógyszertárvezető a komáromi 2/14 gyógyszertárban kezdett dolgozni a gyógyszertári asszisztens képzés elvégzése után. 1990-ben felvették a Semmelweis Orvostudományi Egyetem gyógyszerésztudományi karára, ahol jeles eredménnyel végzett. Doktori képzésre is jelentkezett, bekapcsolódott a tanszék oktatási munkájába. Kutatómunkája eredményeképp több cikke is megjelent tudományos folyóiratokban. 2001 óta dolgozik a Selye János Kórház Központi Laboratóriumában. 2013-ban főgyógyszerészi feladatok ellátásra nevezték ki. A pandémia ideje alatt lelkiismeretesen szervezte a kórházi oltópont gyógyszerészi feladatait. 2022-ben dr. Pintér Sándor belügyminiszter Pro Sanitate-díjban részesítette.

Szintén a város díját vehette át dr. Papp János háziorvos. Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte, ahol 1979-ben szerzett orvosi diplomát. Első munkahelye a kisbéri kórház sebészeti osztálya volt. 1986-ban üzemorvostan, 1998-ban háziorvostan szakvizsgát tett. Fontosnak tartotta és törekedett arra, hogy a hagyományos orvoslás mellett az alternatív gyógymódokat (akupunktúra, homeopátia, jóga, gyógynövények) megismertesse és alkalmazza. Sok komáromi, szőnyi család több generációját is gyógyította. A városban több mint négy évtizede végzett lelkiismeretes, odaadó gyógyító munkája, a megelőzés és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége, a páciensekkel kialakult példamutatóan jó kapcsolata tették érdemessé az elismerésre.

A rendezvényen a komáromi Selye János Kórház több dolgozóját is díjazták. Főigazgatói dicséretben részesült: Pusztainé Fodor Edit, dr. Halász Rita, Argainé Veszelka Katalin, Villám Klára, Herczeg Hajnalka, Bodnár Tímea, Farkas Mónika, Majorné Kun Anikó, Nagy Irén Éva, Ézsöl László. Főigazgatói dicséretet kapott a Kastély Angyalai csapat: Nyékiné Kecskés Mónika, Davidov Éva, Szalai Erzsébet és Szabó Péter. Ők a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara XI. Országos Szakmai Versenyének döntőjében a harmadik helyen végeztek. Főorvosi kinevezést kapott dr. Halász Rita, dr. Forrási Claudia, dr. Kerekes Kinga. Nyugdíjba vonulások alkalmából köszöntötték Bokros Gyöngyit, Réti Tibornét, Paréj Bélánét, Pirikné Pápai Valériát, dr. Fazekas Istvánt és Huszár Kálmánt.

A díjátadók után sem ért véget az esemény: Bereczki Zoltán színész énekelt a résztvevőknek a Csillagerőd udvarán.

Mint arról korábban beszámoltunk, megyénkben az idén első alkalommal szervezett ünnepséget Semmelweis-nap alkalmából Tatabánya. A megyei jogú város így köszönte meg az egészségügyi alapellátásában tevékenykedők, a felnőtt és gyermekháziorvosok és asszisztenseik mellett a védőnők munkáját.

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja alkalmából Tatán is köszöntötték a jubiláló mentősöket és védőnőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában