Elismerés

2023.06.28. 20:43

Jubiláló mentőst és védőnőket is köszöntöttek a tatai Semmelweis-napon

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, s ezen alkalomból Tatán is köszöntötték a jubileumi évfordulójukat ünneplő egészségügyi dolgozókat.

Kemma.hu

A Semmelweis-nap alkalmából Neuberger József, Bartáné Fischer Viktória, valamint Kaposi Melinda munkáját is megköszönte Michl József polgármester

Forrás: beküldött

Fotó: M.V.

1992 óta ünnepnap hazánkban a Semmelweis Ignác-nap, azaz a Semmelweis-nap. Tatán, a hagyományokhoz híven azokat az egészségügyi dolgozókat köszöntötték, akik jubileumi évfordulót ünnepelhetnek az idén. Elismerték Neuberger József munkásságát, aki a tatai mentőállomás munkatársa, volt vezetője, 40 éve dolgozik az egészségügyben. Továbbá Bartáné Fischer Viktória védőnőt, aki  35 éve szintén az egészségügyben végez fáradhatatlan munkát, valamint a 30 éve pályán lévő Kaposi Melinda védőnőt is.

Az elismerések átadása után Csölley Martin műsora következett. A fiatal énekes tavaly szerezte énekművészi diplomáját oratórium és dalének szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és jelenleg a művésztanári szak hallgatója. Csölley Martin nem véletlenül volt az est vendége, hiszen Tatáról indult, itt végezte általános– és középiskolai tanulmányait. Egyetemi tanulmányaiban is jeleskedett ennek eredményeképpen a tatai önkormányzat négy évben részesítette Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjban, amely a legkiválóbb felsőoktatásban tanulóknak adományozható.

Az idén elnyerte a Tatai Mecénás Közalapítvány Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíját, amelynek segítségével egy nyolc hónapos olaszországi mesterkurzusra utazik hamarosan. Csölley Martint Alszászy Gábor kísérte zongorán. A műsort követően ünnepi vacsorával zárták az estet.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, idén első alkalommal szervezett ünnepséget Semmelweis-nap alkalmából Tatabánya. A megyei jogú város így köszönte meg az egészségügyi alapellátásában tevékenykedők, a felnőtt és gyermekháziorvosok és asszisztenseik mellett a védőnők munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában