Semmelweis-nap

2023.06.28. 20:10

Fotókon a tatabányai Semmelweis-nap: most először köszöntötte az orvosokat, védőnőket a város

Az idén első alkalommal szervezett ünnepséget Semmelweis-nap alkalmából Tatabánya. A megyei jogú város így köszönte meg az egészségügyi alapellátásában tevékenykedők, a felnőtt és gyermekháziorvosok és asszisztenseik mellett a védőnők munkáját.

S.G.

Köszönetet mondtak az egészségügyi alapellátásában tevékenykedők, a felnőtt és gyermekháziorvosok és asszisztenseik mellett a védőnők munkájáért

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A város eddig nem fejezte ki ilyen formán az egészségügyben dolgozóknak a háláját, pedig szinte minden közgyűlésen valamilyen szinten napirendre kerül az itt élők egészségügyi ellátásához kapcsolódó döntés – kezdte beszédét Szücsné Posztovics Ilona polgármester. Kiemelte: Tatabányán 34 felnőtt és 13 gyermek háziorvosi és 8 fogászati körzet van. Emellett 21 védőnői és 10 iskolai védőnői működik a városban. Több helyen helyettesítéssel oldható meg az alapellátás. A háziorvosi rendszerben dolgozók átlagéletkora egyre magasabb. Többen végzik évek, évtizedek óta a munkájukat, s ezt szeretnék a városlakók nevében is megköszönni. 

Kiemelte a védőnői szolgálatot, amely egyedülálló módon működik és szolgálja már 108 esztendeje a családokat az anya várandósságától a gyermek nagykorúságáig. Rendkívül fontosak, hiszen a korai felismerésben nagy szerepük van. Július 1–jétől állami intézményrendszer működteti a védőnői szolgálatot hazánkban az önkormányzati ingatlanokban.

Elismerve a védőnői szolgálat fontosságát, és megköszönve a benne dolgozók áldozatos munkáját, egy szál virággal és emléklappal üdvözölték a védőnőket a város kisgyermekeiért, a családokért végzett munkájuk elismeréseként. Árendás–Nagy Ildikó, Becsi Éva, Borka Lászlóné, Budincsevich Márta, Deák Zsuzsanna, Doktorné Guzs Andrea, dr. Sánta Tamásné, Ficsor Zsuzsanna, Gazder Judit, Gillichné Federics Éva, Glevitzkyné Páli Anikó, Hamvas–Szőke Ildikó, Harczos Dóra, Hetzlné Beck Ildikó, Kesztler Andrea, Kollár Éva, Kovács Melinda, Lukonitsné Vágó Valéria, Misák Andrea, Móroczné Encsi Ibolya, Nádudvari Vera, Oláh Tünde, Szabóné Lászlóné, Szabóné Iványi Bernadett, Szita Brigitta, Tóth Csilla, Vényné Tivadari Rita mellett Soós Angéla vehette át a köszönet virágját. 

Gratuláltak dr. Tutervai Petrának, aki július elsejétől lát el új belépőként háziorvosi szolgálatot a városban. Köszöntötték a nyugdíjba vonuló háziorvosokat: a harminc évig szolgálatot teljesítő dr. Barabási Piroskát, a harmincnyolc évig gyógyító dr. Bán Évát, és dr. Fodor Zoltánt, aki öt évig látott el Tatabányán háziorvosi körzetet. 

Az önkormányzat tavalyi döntése értelmében a praxisban minimum 25 évet már ledolgozott orvosok hűségjutalmat kaptak. Emléklappal együtt köszönték így meg a munkáját dr. Varga Tibornak és dr. Plavecz Jánosnak, akik harminc éve gyógyítanak, a harmincöt éve szolgálatot teljesítő dr. Bognár Ágnesnek és dr. Suleiman Haithamnak, a negyven éve gyógyító dr. Nágl Katalinnak, dr. Batta Anikónak, dr. Rokszin Mihálynak és dr. Tálas Erzsébetnek.A Semmelweis-napi ünnepséget az Árpád Gimnázium és az Erkel Ferenc AMI növendékének műsora tette emlékezetesebbé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában