Özönvíz

2023.06.06. 19:58

A történelem megismételte önmagát: újfent özönvíz zúdult Tatabányára +fotók, videó

Hatalmas eső zúdult néhány perc alatt Tatabányára. Egyik pillanatról a másikra szinte láthatatlanná váltak az utak, s még esernyővel sem lehetett elkerülni, hogy vizes ruhával, hajjal lépjen be valaki kora délután egy-egy boltba, programra, vagy egyszerűen lépjen ki az autójából. Már, ha a járgányt sem borította el a víz.

Kemma.hu

Percek alatt került víz alá a város több pontja is

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, extrém mennyiségű csapadék zúdult május 23-án, kedden Komárom-Esztergom vármegye több pontjára. Akkor Tatabánya több helyszíne is „elesett”, jócskán megbénult a forgalom egy időre.

Kedd délután a történelem megismételte önmagát: megint elöntötte a víz Tatabányát. A városban rövid idő alatt annyi eső esett, amit a csapadékvíz-elvezető csatornák meg tudtak elnyelni. Az aluljárókban, fekvőrendőrök között tavak alakultak, a magas padkákkal szegélyezett utak folyókká váltak egy időre. A város közlekedése több helyen lebénult az özönvíztől.

Az utakon hömpölygött a sáros víz, bokáig jártak benne az alacsonyabban fekvő részeken a gyalogosok. Az aluljárók nagy része tűrhetően vizsgázott: a Bánhidát Sárberekkel összekötő útszakasz legmélyebb pontja, s a kertvárosi körforgalom előtti terület is. Ám az új útszakasz Bánhida felé eső részén, a Madáchkert utca előtt volt egy olyan szakasz, ahol jó volt lassítani, mert igen magasan állt a víz. 

Tűzoltóautók szelték át a várost, s bukkantak fel néhány utcában. A Szent Erzsébet óvoda mellett is állt egy, s a Dózsakertben sem lehetett eljutni a körforgalom felől a külső úton a mentőállomás felé, mert az óriási vízre egy tűzoltóautó hívta fel a figyelmet. A városrészbe kanyarodván aztán újabb meglepetés érte az arra haladókat: az autók kerekei alig látszódtak ki a hatalmas vízből. Lépésben lehetett csak haladni. 

Komoly gondja akadt azoknak is, akik az alsógallai vasútállomás valamelyik peronjára akartak eljutni, vagy éppen lejutni onnan: nagy víz állt az átjáróban, biztosan nem úszta meg senki száraz lábbal az átkelést. S várható eső még a hét további napjain is. 

A vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók öt helyszínen avatkoztak be, és jellemzően a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék elszivattyúzása volt a tűzoltó egységek fő feladata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában