MÁV

2023.06.21. 11:58

A mentesítő vonatot is menteni kellett a Komárom-Székesfehérvár vonalon

Döcögősen ért célba nemrég a Komárom-Székesfehérvár szakaszon a vonat. Végül a harmadik mozdonnyal sikerült megérkeznie az utasoknak Székesfehérvárra.

G.D.V.

A mentesítő vonatot is mentesíteni kellett a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) információja szerint. A közösségi oldalukon osztották meg azt a hírt, miszerint június 13-án a Komárom-Székesfehérvár szakaszon a megszokott Bézé mozdonyok hiánya miatt egy, a 70-es években gyártott "Csörgő" névre keresztelt M41-es mozdony húzta a vagonokat.

 A vonat végül mintegy 17 kilométer után, Nagyigmándnál feladta a harcot, ezért az utasoknak be kellett várnia a székesfehérvári segélygépet, egy még öregebb "Szergej" becenévre keresztelt M62-es mozdonyt. Azonban 53 kilométer múlva, Mohánál az is megadta magát. Végül a Székesfehérvárról érkező újabb Szergej-jel végül célba értek. A VEKE információi szerint a MÁV-Start hetente átlagban 4-5 gépet veszít meghibásodás vagy baleset miatt, közülük átlag egy hosszú távon is kiesik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában