Felújítás

2023.06.24. 13:03

35 milliós támogatással újul meg a csépi tájház

Csaknem harmincöt millió forint európai uniós forrásból származó, vissza nem térítendő támogatást nyert el Csép önkormányzata.

Kemma.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusznak köszönhetően hamarosan megkezdődhet a tájház épületének belső felújítása. A volt óvodaépület rekonstrukciója mellett az alapvető működéshez szükséges eszközök beszerzését is tervezi a település.

A fejlesztendő intézmény statikailag, szerkezetileg és energetikailag megfelelő. Mérete és beosztása lehetővé teszi a tervezett funkciók létrehozására. Ilyenek például a tájház és az ifjúsági klub.

Az energetikai korszerűsítés és akadálymentesítés kapcsán esztétikus, a lakosság számára vonzó külsőt kapott. A mostani projekt műszaki megoldásai egyszerűek és költséghatékonyak, amelyek a tervezett célokat szolgálják, valamint csak az alapvetően szükséges feladatokra korlátozódnak. Úgy, mint például új szerelőbeton és aljzatbeton készítése, új vízszigetelés elhelyezése, padlóburkolatok, faburkolatok alatti belső vakolat készítése, festés, a vizesblokkok teljes felújítása, szaniterek, vezetékek, belső ajtók cseréi.

A projekt célja, hogy a megfelelően megújult és funkciójában kibővített tájház hatékony színtere legyen a társadalmi kohézió erősítésének, a hagyományok megőrzésének, továbbá annak, hogy a lakosok tradícióhoz való viszonya formálódjon, identitástudata és a lokálpatriotizmusa erősödjön. A korszerűsítés hozzájárul a kulturális és közösségi élet fellendítéséhez, elősegíti egy vonzóbb, élhetőbb települési környezet kialakítását. Ezenkívül különböző tematikájú és célú előadások, klub- és gyerekfoglalkozások, miniprojektek, közösségi beszélgetések és kulturális események bonyolíthatóak le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában