Megnyitó

2023.06.15. 12:52

19. századi épületben kapott helyet az új tourinform iroda Esztergomban

A Várhegyen lévő után újabb turisztikai irodát nyitottak Esztergomban június 15-én. A Széchenyi téren lévő 19. századi épület földszinti részére berendezett létesítmény átadásán – a Babits Mihály Színház színészei alakításában – még Petőfi Sándor és Szendrey Júlia is részt vett, mi több, a polgármester és más vezetők köszöntői előtt a költő, karddal az oldalán méltatta Esztergom turisztikai jelentőségét.

Pöltl Zoltán

Szekér Zoltán, Suhajda-Molnár Anikó és Hernádi Ádám vágta át a nemzetiszínű szalagot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Régi koncepciója Esztergomnak, hogy ne csak a Várhegyet és látványosságait, hanem a többi történelmi és idegenforgalmi szempontból többi kiemelt területét is látogassák, akár több napon át az ide érkező turisták. Ezt az idegenforgalmi törekvést segítendő új tourinform irodát nyitottak a belváros, műemléki épületek karéjában lévő főterén. 

A június 15-ei megnyitón oldalán párjával Szendrey Júliával Petőfi Sándor lépett elsőként a pulpitushoz, hogy ott még Jókai Mórral korábban itt tett látogatása alapján dicsérje Esztergom szépségét, értékeit. Hernádi Ádám polgármester köszöntőjében többek között kiemelte:

Esztergomot minden magyarnak egyszer az életben látnia kell! 

A polgármester hozzátette: az új tourinform iroda szervezett keretet fog adni az idegenforgalomban tevékenykedőknek. Suhajda-Molnár Anikó, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese egyebek mellett arra hívta fel a megnyitó közönségének figyelmét, hogy Esztergomban 2023. első öt hónapjában a vendégéjszakák száma több, mint 14 százalékkal emelkedett a 2022. évi ugyanezen időszakhoz képest, illetve a belföldi forgalom 9, a külföldi pedig több, mint 44 százalékos bővülést hozott. 

Szekér Zoltán, az Esztergomi Turisztikai Kft. ügyvezetője köszöntőjében külön kitért arra, hogy egyéves intenzív szervezetfejlesztési munka áll mögöttük, mely az esztergomi idegenforgalom hálózatba való bekapcsolásáról is szólt. A kft működése megkezdésével közel egyidőben indult el az Esztergomot és térségét is bemutató és friss információkkal ellátó visitesztergom.hu oldal, ahol a tourinform irodáikról elárulják, hogy azokban idegenvezetés- és programszervezéssel, jegyértékesítéssel, ajándéktárgy árusítással, naprakész információk közlésével, ingyenes turisztikai kiadványokkal, térképpel várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában