TOP-fejlesztés

2023.06.11. 07:25

100 millió forintból változik meg a mogyorósbányai játszótér arculata és környezete

Az elkövetkező években alaposan átalakul a mogyorósbányai játszótér arculata, ugyanis a községi önkormányzat 100 millió forintnyi támogatási összeget nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében a település központjában lévő park és környezete rendezésére.

Walczer Patrik

Havrancsik Tibor örül az újabb sikeres mogyorósbányai pályázatnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Igen népszerűnek számít Mogyorósbánya központjában a minibölcsőde mellett található játszótér, ahová a helyiek mellett környékbeli településeken élő családok is szívesen ellátogatnak. Bár az önkormányzat gondos gazda módjára kezeli a területet, a folyamatos karbantartás ellenére leromlott az eszközök állapota. Ebből kifolyólag tűzték ki célul, hogy egy mai kor igényeinek megfelelő közösségi teret hoznak létre a fiatalság számára.

– A beruházás fontos eleme a zöldfelület-fejlesztés. Az elöregedett fák és további növények helyett új példányokat fognak ültetni, így egy változatos, esztétikai szempontból is előnyös vegetáció jöhet létre – mondta Havrancsik Tibor polgármester.

A tervek szerint egy csúszdákkal ellátott torony, kötélpálya, mini játszóvár, különböző hinták és rugós játékok, valamint egy nagy homokozó is lesz az újragondolt parkban. A település vezetése abban reménykedik, hogy a földbe süllyesztett trambulin is biztosan elnyeri majd a gyermekek tetszését.

Parkolók
Mivel sok kisgyermekes család érkezik autókkal a településre, így a játszótér bejáratánál, az Alkotmány utca és a vízelvezető árok között, az úttesttel párhuzamosan parkolóhelyeket fognak építeni, amelyből az egyik a mozgáskorlátozottak számára lesz fenntartva. Emellett kulturált, akadálymentesített illemhelyiség is létesül majd a parkban.

– A tervek szerint a fiatalok biztonsága érdekében a terület egy részén öntött gumiból készült ütéscsillapító burkolattal látjuk el a talajt, valamint gyepfelületek is lesznek. A parkban egyébként pihenőpadokat is el fognak helyezni – tette hozzá.

Havrancsik Tibor elmondta, hogy jelenleg folyamatban van a támogatási szerződés megkötése és hamarosan elindul a tervezési fázis is. A beruházást egyébként a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft-vel közös konzorciumként fogják megvalósítani a következő években.

– Örülünk az újabb sikeres projektnek, mellyel a jövő nemzedékének kikapcsolódási lehetőségeihez tudunk hozzájárulni. Köszönjük a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat támogatói döntését, illetve Popovics Györgynek, a vármegyei közgyűlés elnökének, Erős Gábor országgyűlési képviselőnek és Dr. Juhász Jánosnak, konzorciumi partnerünk ügyvezetőjének a korábbi, valamint a mostani pályázatnál nyújtott segítséget – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában