Támogatások

2023.05.23. 11:47

Vármegyénkben is számos fejlesztés valósult meg a Magyar Falu Program keretében

A Magyar falu program indulása óta több mint ezermilliárd forint fejlesztési forrást biztosított a kormány a magyarországi kistelepüléseknek, döntő részben hazai költségvetési forrásból - mondta el Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a közelmúltban.

Kemma.hu

Vármegyénkben is számos fejlesztés valósult meg

Vármegyénkben is számos fejlesztés valósul-valósult meg a programnak köszönhetően, melyekről mi is hírt adtunk. Gyopáros Alpár kijelentette, a polgármesterekkel együttműködve egy olyan komplex támogatási programot tudtak létrehozni, amelyben van otthonteremtési támogatás, állami mellékúthálózat-fejlesztés, önkormányzati fejlesztés és civil szervezeti támogatás.

Az elmúlt hetekben-hónapokban mi is több ízben beszámoltunk lapunk hasábjain Magyar Falu Program keretében megvalósult fejlesztésekről. Ilyen volt például a nemrég átadott bársonyosi orvosi rendelő felújítása, mely mintegy 27 millió forintból szépült meg, de a kecskédi rendőrségi szolgálati lakás kialakítására is jórészt e program nyújtott fedezetet, több, mint 21 millió forint értékben. 

Pályázati forrásból modernizálták a radiátorokat, festettek, kicserélték a belső nyílászárókat, felújították a villamos hálózatot és járólapra cserélték a burkolatot. Hasonló fejlesztés valósult meg Tarjánban is januárban, a helyi körzeti megbízott szolgálati lakásának felújítását ötmillió forint értékben segítette a program. Kecskéden a művelődési ház tetőcseréje, továbbá a helyi iskola is a program keretében újult meg. Ászáron a katolikus templom felújításával végeztek márciusban, Császáron pedig a művelődési ház felújítására pályáztak sikerrel, mintegy 10,5 millió forint értékben. 

A rédei gyülekezeti termet a helyi református hívek fogadták nagy örömmel, és a bakonysárkányi gyerekek is bizonyára boldogan vették birtokba az új játékokat a játszótéren, melyek mintegy 5 millió forintba kerültek. Az udvarra hinta, tányérhinta, rugós lovacska és mászóvár is került. A támogatásból útfelújításra is jutott vármegyénkben, például a tokodi Temesvári utca 40 millió forintból vált jobb állapotúvá, melyből 30 millió forint volt a sikeres pályázat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában