Összefogás

2023.03.23. 12:48

Felújították az ászári katolikus templomot

Veres András győri megyéspüspök áldotta meg a felújított katolikus templomot és a plébánia közösségét. A Magyar Kurír Magyaros László plébános beszédére hivatkozva beszámolt arról, hogy a templom külső felújítása az összefogásnak köszönhető.

Sz. N.

A munkálatok a Győri Egyházmegye hatmillió, Magyarország kormánya tizenötmillió, Ászár önkormányzata ötmillió, valamint az egyházközség egymillió forintos hozzájárulásával valósultak meg. A Szent György-templom Ászár középkori temploma helyén épült 1764–1766 között a tatai építőmester, Fellner Jakab tervei alapján. Tornyát 1778-ban, kapuját 1782-ben építették hozzá. 

Tavaly márciusban a megyés püspök megszentelte az oltárt, majd megáldotta a Magyar Falu Programból és önkormányzati támogatásból felújított plébániaépületet, valamint a néhai ászári plébános, Hérics Márton-emlékszobát, melynek létrejötte az egyházközség és az Ászári Honismereti és Helytörténeti Egyesület összefogásának köszönhető. 

 

Címkék#templom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában