Ráncfelvarrás

2023.05.03. 19:59

Trendi lesz a Vízzene - a 30 éves fesztivál sokkal több ingyenes programmal újul meg

Tata városmarketingjének egyik zászlóshajója, a Víz, Zene, Virág Fesztivál ebben az évben ünnepli 30. születésnapját. Az idei év nem csak a kerek születésnap miatt lesz izgalmas, de a fesztivál a kor elvárásainak megfelelően meg is újul.

Goletz-Deák Viktória

A tervek szerint még a tavalyinál is jobban fogjuk szeretni

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Ebben az évben ünnepli 30. születésnapját Tata legnagyobb fesztiválja, a Víz, Zene, Virág. A szervezők a május 3-i sajtótájékoztatón elárulták, hogy a város autentikus rendezvénye a kor elvárásainak megfelelően újul meg az idén. 

– A három évtizedes koncepciót felfrissítjük, részben megváltoztatjuk. Ugyanis a fesztivál gazdasági, társadalmi, szociokulturális környezete jelentősen megváltozott, éppúgy, mint más hazai fesztiváloké. Az elmúlt években másfélszeresére nőtt a szervezési költség, és a pályázati források is elapadtak. Ezért sajnos több ismert hazai eseményt lemondtak már, vagy jelentős átalakításuk mellett döntöttek a szervezőik – magyarázta Felner István Richárd, a fesztivál ügyvezetője.

A szervező azt is elmondta, hogy a fesztivállal kapcsolatos elvárások bővültek: egyrészt sokan hiányolják a kezdeti időszak színes eseményeit, látványosságát, és persze az ingyenességet is. Másrészt egyre erősebben hallatszanak a várost érő zajterheléssel, a hulladékkezeléssel és a közlekedési problémák növekedésével járó lakossági kritikák. 

Michl József, Felner István Richárd, Essősy András, Bekéné Magyar Melinda, Izing László a sajtótájékoztatón
Michl József, Felner István Richárd, Essősy András, Bekéné Magyar Melinda, Izing László a sajtótájékoztatón
Fotó: G. D. V. / Forrás: 24 Óra

A Víz, Zene, Virág fesztivál az idén a 2022-es rendezvényhez hasonló területen, a Várudvaron, a Kastély téren és Lovarda előtti ligetben zajlik majd, de belépőjeggyel szervezett program csak az Esterházy-téren lesz, ott is csak a délutáni, kora esti óráktól. Tehát a délelőtti nyitástól a koncertek kezdetéig szabadon sétálhatunk a tóparton, teljesen átjárható lesz a három fesztiváltér.

Koncertek csak pénteken és szombaton lesznek. Vasárnapra már csak „csendes” eseményeket terveznek: az angolkerti Szabadtéri Színpadon A Pál utcai fiúk musicalt nézheti meg a közönség. Önfenntartó fesztivált szeretnének, ahol a népszerű belépőjegyes programok bevétele teremti meg a Víz, Zene, Virág Fesztivál hagyományaihoz illeszkedő, a város turisztikai érdekeit támogató hétvége megrendezését.

– Összességében olyan önfinanszírozó hibridfesztiválra készülünk, ahol a látogatók igényeik és lehetőségeik szerint választhatnak ingyenes és fizetős időszakok és területek közül, és megkereshetik a számukra legmegfelelőbb programot. Célunk, hogy lehetőleg mindenki számára fogyasztható és szerethető fesztiválunk legyen – tette hozzá az ügyvezető. A szervezők kiemelték, hogy idén is változatlanul kedvezményt biztosítanak a Tata-kártyával rendelkezőknek. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában