Akció

2023.05.05. 06:30

Több ezer kiló veszélyes hulladék gyűlt össze Dorogon

Több ezer kilogrammnyi veszélyes hulladék gyűlt össze a Föld napjához kapcsolódó akciónapon.

W.P.

 Aznap a település több pontján várták azokat a lakosokat, akik a lakcímkártyájuk felmutatását követően környezettudatos módon kívántak megszabadulni a különböző hulladékoktól – számoltak be a város honlapján. Az önkormányzati beszámolóból kiderül, hogy összesen 2240 kilogramm veszélyes anyagokat tartalmazó csomagolás gyűlt össze, festékekből, ragasztókból, gyantákból, tintákból 2780 kilogrammnyit adtak le. 

Olajokból és zsírokból 850 kilogramm, növényvédő szerekből, laboratóriumi vegyszerekből és gyógyszer hulladékokból egyaránt 50-50 kilogramm, mosószerekből 80 kilogramm jött össze. A SARPI Dorog Kft.-hez ártalmatlanításra beszállított összes veszélyes hulladék mennyisége 3890 kilogramm volt. Az akciónapon elektronikai hulladékokból mintegy 13000 kilogramm, egyéb anyagokból pedig 3500 kilogramm jött össze. Az önkormányzat köszöni a lakosoknak a részvételt, a partner cégeknek pedig a programhoz nyújtott segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában