Szabadban

2023.05.29. 07:23

Természeti élményeket ígérnek a nemzeti parkok

Május 29. és június 4. között tartják országosan a Nemzeti Parkok Hetét, melyben a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP) is szerepel.

Kemma.hu

A Strázsa-hegyi kilátó is szerepel a DINP által szervezett programok célpontjai között

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A magyar parkok összességében is változatos programokat, természeti élményeket ígérnek az érdeklődőknek, a DINP négy különálló, hegyekkel, völgyekkel, folyóval tarkított szép kirándulást. Mintegy félszáz programot kínálnak a magyar nemzeti parkok országszerte a 17. alkalommal megrendezett programsorban, idén május 29 és június 4 között. 

Az egy hét alatt igen széles lesz a választék, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban négy különféle program közül választhatnak majd az érdeklődők. Elsőként az évek óta népszerű Bunker-túrát ajánlják, melynek során az intézmény esztergom-kertvárosi központja szomszédságában található egykori szovjet lőtér rejtélyes vidékét járhatják be a vállalkozókedvűek. 

A túra során a Strázsa-hegyen lévő kilátótoronyba is felmennek a résztvevők. A második ajánlat egy barangolás a Turjánvidéken, melyben az ócsai Öreg-tó partjára indul a túra, melyről ezt írja a magyarnemzetiparkok.hu: 

A Tájvédelmi Körzetben vezetett hosszabb túránkon a terület fokozottan védett részeit bejárva, a lápréteket, ligeterdőket és nádasokat érintve, mi is megcsodálhatjuk azt, ami még fennmaradt a régmúlt lápvilágából.

A harmadik programpont a Börzsöny csodálatos világába viszi el az érdeklődőket. 

A 12 kilométeres kirándulás alkalmával a Dunakanyar múzsái-tematika lesz a középpontban, miszerint természet és kultúrtörténet kapcsolódik majd össze. A negyedik ajánlat egy különleges túra lehetősége, melynek a Nyomozás a Sas-hegyen címet adták a szervezők. A budai magaslatra vezető úton tanösvények mentén haladhatnak a túrázók, akik gyógynövényekkel, az azokból készített ételekkel és a Sas-hegy különleges titkával ismerkedhetnek meg. A Nemzeti Parkok Hete részletes programjairól IDE kattintva lehet bővebben tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában