Videoklip

2023.05.08. 19:59

Tankcsapda az erődben: rock and roll, Loki és egy nyaksérülés

Rockbulival robbantotta fel az Erődfeszt színpadát a Tankcsapda. A népszerű zenekar tagjai, Lukács László énekes, Fejes Tamás dobos és Sidlovics Gábor „Sidi” gitáros interjút adtak a koncert előtt lapunknak. Elárulták, miért forgattak klipet a Monostori erődben, merre koncerteznek a nyáron, illetve azt is, mikor rázza majd újra a fejét Sidi.

Körtvélyfáy Dina

A Tankcsapda most is nagy sikert aratott Komáromban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Először arra voltunk kíváncsiak, más-e egy erődben koncertet adni, mint egy művelődési házban vagy sportcsarnokban. 
– Miután ez az első szabadtéri bulink, és nincs még annyira meleg, mint amennyire nyáron lesz, annyiban mindenképpen más, hogy vastagabb dzsekit vettem fel – viccelődött Lukács László. - Egyébként akusztikai, meg a műsor összerakása szempontjából is más egy szabadtéri koncert, egy fesztiváljellegű fellépés, mint egy önálló koncert egy művelődési házban, vagy kisebb helyszínen, vagy akár egy csarnokban is. 

Hozzátette azt is, a műsoron is igyekeznek mindig frissíteni valamennyit, olyan dalokat is eljátszanak, amiket esetleg ritkábban szoktak.

Fejes Tamás arról beszélt, ahol a Tankcsapda játszik, ott mindig jó buli van. Szeretnek a Felvidéken is játszani, de az ország bármely más pontján is ugyanolyan lelkesedéssel lépnek fel.

– A Tankcsapda arról híres, hogy ha felmegyünk a színpadra, akkor padlógázzal zenélünk – mondta Fejes. – Ezt a közönség hamar átveszi tőlünk.

Sidi számára az erőd meghatározó koncerthelyszín, amire mindig emlékezik.

– Annyiban kiegészíteném Tomit, hogy ez a helyszín elég rendhagyó – fogalmazott. – Ha egy átlag szabadtéri koncerthez képest nézzük, erre az erődre mindig jól emlékszünk. Olyan hangulata van ezekkel a várfalakkal, hogy minden alkalommal tökéletesen be tudjuk határolni, azonosítani.

A Monostori erőd nem csupán a koncerteknek köszönhetően ismerős a zenekarnak. Itt forgatták le ugyanis Köszönet doktor című daluk klipjét, ami 2009-ben jelent meg. Lukács nem teljesen emlékezett, miért erre a helyszínre esett a választás, mint mondta, a forgatások helyszínét a stáb határozza meg, akikkel dolgoznak. Ők ezt a helyet találták, az erőd egy másik szárnyát, a frontember pedig úgy gondolja, jól választottak.

– Azért az erődöt választották helyszínnek, mert volt itt egy filmforgatás, és a forgatási helyszín kellékeit használtuk, ezért szervezte ide a rendező – idézte fel Fejes Tamás. – Egy-két kellékre szükség volt, ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez alapon jöttünk. Költséghatékonyabb volt így. Sok statisztával dolgoztunk együtt, a forgatás érdekes volt, élveztük a munkát, nagyon jó emlék. 

Lukács László vérbeli Loki-szurkoló, így arról is érdeklődtünk, szerinte felér-e a dobogóra a csapata, ami nagyon jó szezont fut a bajnokságban, a korábbi évekkel ellentétben.

– Nem tudom, összejön-e, de az biztos – ha már a sportról és a Lokiról beszélünk – hogy a szezon elején senki nem gondolta, hogy az idény végéhez közeledve ilyen jó helyen lesz a Debrecen – hangoztatta. – Ennek egy debreceni drukker mindenképpen örül, ezzel én magam is így vagyok. Csak szurkolni tudok annak, hogy összejöjjön a bronzérem.

Az Auróra előzenekaraként léptek fel először
A Tankcsapdát 1989 februárjában alapította Debrecenben Lukács László gitáros/énekes, Buzsik György dobos és Tóth Laboncz Attila „Labi” basszusgitáros. A zenekar kezdeti punk-rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock/heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. Az első szárnypróbálgatások után hivatalosan 1989. október 14-én alakult meg az együttes, ezen a napon léptek fel először ezen a néven az Auróra előzenekaraként Debrecenben. Első demófelvételeiket már 1989 decemberében elkészítették Baj van!! címmel. 
2000-ben lépett be a zenekarba Fejes Tamás dobos. 2012-ben távozott az akkori gitáros Molnár Levente „Cseresznye”. Utódja Sidlovics Gábor „Sidi” lett, a Zanzibar és Mafia zenekarok korábbi tagja. Az új taggal kibővült Tankcsapda azonnal megkezdte az új stúdióalbum munkálatait. 

A Tankcsapda arról is beszámolt, rengeteg fellépés vár rájuk az elkövetkezendő időszakban. Sidi azt mondta, a legtöbb fesztiválon ott lesznek, rengeteg szabadtéri koncertjük lesz. Nemsokára videoklipet is forgatnak. Tavaly két új dalt is készítettek: Carpe Diem, illetve Ez a nap (Az a nap) címmel. Mint mondták, ez utóbbi dal is húzós, tankcsapdás, szövegcentrikus, darálós nóta lesz, ehhez készül majd a klip is, ami nyár elején jelenik meg. Így aztán a nyár további koncertjein is felcsendül majd a szokásos slágerek mellett. Sidi szerint pedig addigra talán a nyaksérülése is helyrejön.

– Napi ötször csinálom a gyógytornát. Most a fejrázás egy kicsit háttérbe szorul, de szerintem nyár közepétől újra rázni fogom a fejemet! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában