félmaraton

2021.09.01. 18:30

Lukács Lacit semmi sem állíthatta meg Tatán – ezért vágott neki a 21 kilométernek

Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere az idei nyáron Tatán is megfordult, méghozzá azért, hogy lefussa a félmaratont.

Sz. A.

A közelmúltban Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere is lefutotta a Tatai Minimarathon hosszabbik, 21 kilométeres távját. Az énekes a célba érkezése után a Kemma.hu-nak mesélt a versenyről, és hogy mi a közös egy félmaratonban és egy Csapda-koncertben.

– Soha nem szoktam a nyár közepén versenyt futni, 30 fokban, szikrázó napsütésben, pláne déli rajttal – utalt az extrém körülményekre a debreceni rocker, aki saját bevallása szerint ilyen kihívással még nem találkozott. Éppen ezért viszont izgalmas is volt a verseny.

Mint mondta, Kerékgyártó Tiborral azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy két órán belül lefussák a 21 kilométert.

Lukács Laci a tatai várnál, a célba érkezés után néhány perccel (Fotó: Sz. A. / Kemma.hu)

– Ez sikerült is, 1:54 lett az idő. Megtettük, amit meg kellett. Végig együtt futottunk, támogattuk egymást – mesélte a Tankcsapda frontembere, aki szerint a legnehezebb a második tókör eleje volt. Azzal kapcsolatban, hogy jövőre is indul-e Tatán, azt mondta, hogy bár nagyon szép a helyszín, és nagyon jó volt a verseny, de inkább a tavaszi-őszi időszakban fut.

– Most pont nem volt koncertünk, és olyan régen voltam bármilyen futóversenyen, hogy úgy voltam vele, hogy ha nyár közepe van, ha nem, ha délben van a start, ha nem, erre eljövünk – mosolyodott el Laci, akitől azt is megkérdeztük, mi a nehezebb: 1 óra 54 perc futás Tatán, vagy egy Tancsapda-koncert.

Mint elárulta, a nyári turnéjuk koncertjein is körülbelül ilyen hosszú a játékidő, és abban a szűk két órában is fontos az időbeosztás.

– Ott kell lenni topközelben, de nem szabad átlépni azt, hogy energetikailag ne bosszulja meg magát a dolog. A félmaratoni táv és egy koncert végigvezénylése, végigéneklése ezért nagyon is jól összevethető – részletezte.

Lukács Laci a cél előtti utolsó métereken (Fotó: Sz. A. / Kemma.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában