Játék, móka, kacagás

2023.05.28. 18:14

Óriási siker volt a komáromi gyermeknap, óránként durrant a cukorágyú +fotók

Több ezer gyermek, illetve szüleik, nagyszüleik szórakoztak a komáromi városi gyermeknapon, amelynek a tavalyi évhez hasonlóan most is a másfél évvel ezelőtt átadott, felújított Csillagerőd adott otthont.

K. D.

Ada és Réka ötször ült fel a körhintára

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

– Mami, én még megyek egy kört – kiáltott ki Ada a körhintáról nagymamájának, aki a tűző napon várakozott unokájára. Amíg a környéken fotóztunk és visszatértünk oda, megtudtuk tőle, hogy az egy körből végül öt lett, és még azután is nehezen tudtak tovább haladni Adával és nővérével, Rékával.

Pedig sok minden más játék is várta a kicsiket és nagyokat a Csillagerődben, a szervezők megadták a módját a gyermeknapnak. A programok szombaton 10 órakor a Kemence Bábcsoport és Écsi Gyöngyi bábos előadásával kezdődtek. A színpadi előadások mellett szinte felsorolni is nehéz, hogy mi minden várt a családokra. A teljesség igénye nélkül: tűzoltók, rendőrök, mentők, ugrálóvárak, honvéd dandárok, barantások, kutyás bemutatók, de megérkeznek a város civil szervezetei is, amelyek különféle szolgáltatásokkal színesítették a napot. A foglalkozások mellett udvari fajátékokkal is találkozhattak a látogatók, kipróbálhatták a darts focit, háziállatokat simogathatnak, minden órában szólt a cukorágyú. Nem csoda, hogy sokan akadtak, akiket mindig ott láttunk. A nap során színpadra lépett még az Apacuka és a Lurkó zenekar is. 

Ezen a napon rendezték a Lurkó-kupa horgászversenyt is.

Vasárnap a Brigetio Gyógyfürdőben folytatódtak a gyermeknapi programok. A Kemence Bábcsoport a Holle anyót adta elő, és kézműves-foglalkozások várták a gyerekeket. A strand játszótere új játszótérrel bővült.

Hétfőn a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban 15 órától tartják a Szőnyi Gyerkőcnapot. Az Aranykapu Bábszínház a Paprika Jancsi és az ördögök című előadásukkal szórakoztatják a kicsiket és szüleiket, majd az Egyszervolt Mesezenekarnak köszönhetően Vukkal, Süsüvel és a Ho-ho-horgásszal találkozhatnak a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában