Hős

2023.05.12. 09:01

Máig nem feledik a rendőrgyilkosság áldozatát: tornával emlékeztek Borbély Zoltánra

Csütörtökön a Rugby Club Hostel sportpályáján rendezte meg a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a 15. Borbély Zoltán Emléktornát, mellyel a 2008-ban, szolgálatteljesítés közben elhunyt posztumusz rendőr hadnagy előtt tisztelegtek.

W. P.

Esztergom nyerte az idei emléktornát

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A megnyitón Debreczeni István rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a jelenlévőket, akiktől azt kérte, hogy teljes erőbedobással, ugyanakkor sportszerűen versenyezzenek. Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy jól ismerte Borbély Zoltánt, akivel rendszeresen együtt futballoztak. Örömtelinek nevezte, hogy a csapatok nem hagyják veszni egykori kollégájuk emlékét és hogy minden évben összemérik tudásukat. Borbély Zoltán édesanyja, Ica néni megjegyezte: tizenöt év elteltével látja, hogy mindenki ugyanolyan lelkesen vesz részt a tornán. Azt kívánta, hogy mindenki érezze jól magát, hiszen számára ez a nap a feltöltődést jelenti.

A sorsolást követően két csoportban zajlottak a küzdelmek, majd a helyosztó mérkőzések következtek. A vármegyei rendőrkapitányságok, a főkapitányság csapatai mellett idén a esztergomi hivatásos tűzoltók is részt vettek a tornán. A győztesnek járó trófeát az Esztergomi Rendőrkapitányság csapata érdemelte ki.

Borbély Zoltán társával 2008. februárjának egyik éjjel egy esztergomi családi veszekedéshez vonult ki, mert a bejelentés szerint az 56 éves férfi ittasan bántalmazta édesanyját, majd az udvari melléképületbe zárkózott. A rendőrök bekopogtak a férfihoz, aki  hirtelen kilépve az egyik rendőrt mellbe lőtte egy második világháborús, lengyel gyártmányú, 9 milliméteres pisztollyal. A lövés szívtájékon érte a 36 éves zászlóst, aki a helyszínen életét  vesztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában