Kék hírek, bulvár

2008.02.22. 16:56

Baráti jobb helyett gyilkos golyó fogadta - Eltemették a lelőtt rendőrt

Pénteken délután temették el a múlt hétfőn éjszaka lelőtt Borbély Zoltán rendőr zászlóst Dorogon.

Szűr Annamária

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Bencze József: Hadnagy úr, a sors kegyetlensége, hogy halálával ön adott parancsot elöljáróinak. A fékeveszett őrült bennünk is kioltotta a lélek egy darabját (Fotó: Szalai László)
[/caption]A volt határőr - ahogy Bencze József altábornagy, az országos rendőr-főkapitány fogalmazott - békíteni indult, de baráti jobb helyett gyilkos golyó fogadta.

"Hadnagy úr a sors kegyetlensége, hogy halálával ön adott parancsot elöljáróinak. A fékeveszett őrült bennünk is kioltotta a lélek egy darabját"- utalt a tragédiára Bencze József.

Amint arról beszámoltunk: Borbély Zoltán egy családi vitát akart elsimítani, de B. Miklós az édesanyját évek óta bántalmazó férfi minden előzetes figyelmeztetés nélkül mellkason lőtte őt.

A dorogi temetőben több mint ezer gyászoló gyűlt össze, hogy búcsút vegyen a hősi halált halt volt határőrtől. Az ország minden megyéjéből érkeztek rendőrök, határőrök. Szlovák, és magyar kollégák is lerótták kegyeletüket Borbély Zoltán koporsója előtt, a családtagok, barátok, ismerősök mellett.

Sólyom László köztársasági elnök koszorúját a köztársasági őrezred tagjai helyezték el a ravatalozó előtt.

Borbély Zoltántól díszsortűzzel búcsúztak a dorogi temetőben, mellyel egyidőben az ország összes rendőrautójának szirénáját beindították. 

Borbély Zoltán posztumusz hadnagyi rangot kapott.

(A temetésről hamarosan képgalériát is közlünk.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!