Tatabánya

2024.05.26. 07:34

Folytatódik a tárgyalása az agresszornak, aki majdnem elvágta egy férfi nyakát

A Tatabányai Járásbíróság tárgyalást tart május 27-én, hétfőn annak a férfinak az ügyében, aki több esetben is ököllel és vágóeszközökkel terrorizált járókelőket. A legtöbb esetben csak a szerencsén múlt, hogy a férfi nem okozott súlyos sérüléseket áldozatainak.

Kemma.hu

A vádirat szerint az ittas vádlott a sértettel és még egy férfivel italozott 2022. július 26-án hajnalban a sértett által bérelt lakásban. A részeges férfi az ablakot kinyitotta, majd amiatti haragjában, hogy a redőny le volt engedve, megütötte azt, így a redőny kettészakadt. A másik szobában lévő férfi a dühöngőt felszólította, hogy hagyja ezt abba, ezért a részeges agresszor ököllel arcon ütötte a sértettet, majd a beltéri ajtó üvegét kitörte, a televíziót a földre lökte – tájékoztatta a Kemma.hu-t a Tatabányai Törvényszék

Ezt követően a 3 férfi sétálni ment, amelynek során az agresszor áldozata arcát ököllel ismét megütötte és egy éles eszközzel megvágta. A sérülés 8 napon belül gyógyult, ugyanakkor a seb esztétikai jellegű maradandó fogyatékosságot okozott. 

Az ittas férfi 2022. augusztus 13-án megjelent egy tatabányai dohányboltnál, és az ott tartózkodókat provokálta, trágár szavakkal illette. A vita során a vádlott az egyik férfi mellkasát meglökte, aki emiatt elesett. Ekkor egy nő az ittas férfihoz lépett és a mellkasát meglökte, mire ő is ellökte a nőt, aki végül szintén a földre került. A férfi ezután a nőt megfenyegette azzal, hogy hozza a baltát és levágja a fejét, majd a kocsijához ment.

Az agresszor itt még mindig nem állt le, a kocsijából elővett egy 70 centiméter hosszú fejszét, és azzal a mellette állók felé hadonászott, miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok”. A nő közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, ezért a vádlott a fejszét letette, majd a kezébe vette a zsebében lévő tapétavágó kést, és azzal az egyik férfi nyaka irányába vágott. A sértett férfi a kezét a feje elé tette, így a vádlott a sértett csuklóját sebezte meg. Ez a sérülés 8 napon belül meggyógyult, de alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában