Környezetvédelem

2023.05.02. 13:00

Leadhatjuk az e-hulladékot Esztergomban

Elektronikai hulladékok gyűjtését célzó akciónapot hirdettek Esztergomban május 20-ára.

P.Z.

Elszállítják az elektronikai hulladékot Esztergomban

Fotó: P.Z.

Az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére felkínált megmozdulás televízió-készülékek, számítógépes monitorok, hűtők, mikrohullámú sütők, elektromos kéziszerszámok, kávéfőzők, nyomtatók, billentyűzetek, számítógépek elszállítására adnak lehetőséget.

A témában kiadott városi tájékoztatóban olvasható: „Nem tartozik az elektronikus hulladékok közé: veszélyes hulladékok (pl. akkumulátor, üveggyapot, festék, hígító), neoncsövek, izzók, növényvédő szerek, gumiabroncs”, illetve az akcióba a lomtalanításkor kihelyezett bútorok és más nem elektronikus háztartási eszközök sem tartoznak bele. 

A feleslegessé vált elektronikai hulladékot két helyszínen várják május 20-án 8 és 16 óra között, mégpedig az Esztergom, Kesztölci úton lévő hulladékátrakó állomáson, vagy a Prímás-szigeten, az új zöld parkoló mellett, a Suzuki Arénával szemben található murvás területen. Fontos információ, hogy az elektronikus hulladék lerakása az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére adott, a jogosultságot a személyazonosság igazolására szolgáló okmánnyal lehet igazolni, ezért ezt a hulladék oda vitelekor magával kell vinnie az ügyfeleknek. 

Az akció további részleteivel kapcsolatban az [email protected] e-mail címen, a 06-34/801-040 telefonszámon, valamint az Esztergom, Pór Antal tér 1. szám alatt lévő ügyfélszolgálati irodában lehet személyesen érdeklődni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában