Áramszünet

2023.05.05. 08:00

Kidőlt fák okoztak áramszünetet Kesztölcön

Az áramkimaradást a sűrű erdős területen kidőlt, 16 méteres magas kőrisfa okozta.

W. P.

Egy februári estén és most szombaton is kidőlt fák okoztak áramszünetet a Kesztölcön. – A települést árammal ellátó középfeszültségű hálózatunk egy része sűrű erdős területeken halad keresztül, itt történtek ezek az esetek – közölte megkeresésünkre Kedves Brigitta, az E.ON Hungária Zrt. külső kommunikációs szakértője.

A napokban újra teljesen elsötétült a település, a 21 óra 44 perckor tapasztalt áramkimaradás után rögtön beindultak a találgatások. Megtudtuk, hogy Kesztölc és Esztergom között, a dobogókői úton, sűrű erdős területen egy 16 méter magas és 35 cm törzsátmérőjű kőrisfa dőlt a hálózatra. Kedves Brigitta hozzátette: átterheléssel a lakosok áramellátását 23 óra 51 perckor kollégáik helyreállították. Februárban egyébként a Dobogókőre vezető út és Kesztölc határán, egy 3 kilométeres erdei szakaszon szintén fakidőlés okozott áramkimaradást. A szakemberek akkor is rövid időn belül helyreállították a szolgáltatást, a javítási munkák idején folyamatosan tudták biztosítani az ügyfelek áramellátását.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában