Sok idő

2023.05.09. 14:07

Hét hónapba telt elszállítani egy rommá égett kocsit Tatabányán

Tavaly szeptemberben gyulladt ki az autó, a roncs most tűnt el.

W. Zs.

A szóban forgó roncs

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Elszállították a közterület-felügyelők a Jubileum parkban kiégett autóroncsot. Ebben eddig még semmi különös nincs, akkor válik érdekessé a történet, ha alaposabban utánajárunk a vázzá égett Daewoo körüli anomáliáknak.

Mint arról korábban már beszámoltunk: tavaly szeptember 26-án kigyulladt egy autó a tatabányai parkolóban, amelynek több alkatrésze is károsodott. Legutóbb január végén írtunk az esetről, amikor több olvasónk jelezte, hogy már négy hónapja nem történt változás az ügyben. Akkor utánajártunk, jogosan foglalja-e a helyet az autóroncs az amúgy díjtalan parkolóövezetben. 

A közterület-felügyelet telefonos érdeklődésünkre reagált: a polgármesteri hivatalhoz küldött, ahol a városvezető foglalkozott tovább az üggyel. E-mailben válaszolt Szücsné Posztovics Ilona, hogy a hivatal városrendészeti irodájának feladatkörébe tartozik a rendszám nélküli, üzemképtelen gépjárművekkel történő ügyintézés. Az iroda tavaly novemberben nyilvántartásba vette a gépjárművet, de annak speciális állapota miatt további adatgyűjtés vált szükségessé. 

Akkor azt írta, hogy az érintett gépjármű hulladékká vált, eljárást kezdeményeztek a KEM Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályánál, melynek Hulladékgazdálkodási Osztálya jogosult a gépjármű üzembentartóját megkeresni, felszólítani a roncs eltávolítására. Január közepe óta egy hatalmas piros matrica is jelezte az autó hátsó részén, elszállítás alatt van a jármű. Ez pedig további négy hónapba telt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában