Alapítvány

2023.05.20. 15:00

Gyerekek és szülők is jól mulattak a Bozsik-iskola családi napján

Ismét megrendezték a családi napot a szőnyi Bozsik József Általános Iskolában, amely már tavaly is nagy sikert aratott. A program bevételéből idén is az intézmény alapítványát támogathatták a résztvevők.

Körtvélyfáy Dina

Az ügyességi pályán látványos feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevőknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Hiába a nem túl tavaszias időjárás, szép számmal látogattak el a bozsikos családi napra az idén is. A tavaly létrehozott eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre az iskolában. Szórakoztató és az ügyességet is próbára tévő feladatok várták a bozsikos kisdiákokat és szüleiket. Kovács Barna testnevelőtől megtudtuk, a fiatalok kispályás focizhattak, valamint az exatlon akadálypályán is kipróbálhatták magukat. A program célja azonban nem a versengés volt, hanem az örömjáték, a programokhoz pedig a szülők is csatlakozhattak.

Különféle alakú lufikat is hajtogattak a rendezvényen, akadtak, akik lufikardokkal vívtak „ádáz” csatát, míg mások inkább az állatos formákat részesítették előnyben. Sokan szerettek volna csillámtetoválást, volt arcfestés és kézműveskedni is lehetett. A Jókai Mór Városi Könyvtár gyermekrészlege könyvkuckóval vett részt az eseményen, népszerűsítve az olvasást a fiatal korosztály körében.

A parkban további ügyességi feladatok várták a diákokat, míg a tornateremben asztaliteniszezésre, és csocsózásra volt lehetőség. Aki elfáradt a sok mozgásban, az a társasjáték sarokban pihenhette ki fáradalmait. A rendezvényen a Komáromi Klapka György Múzeum is részt vett, standjuknál kézműves foglalkozás, ügyességi feladatok, illetve kincskeresés közül válogathattak a gyerekek.

A büfében hot-dogot, kürtőskalácsot lehetett venni, utóbbit a gyerekek maguknak készítették el. Emellett jégkását, süteményeket, valódi gyümölcsből készült limonádét is kínáltak a szervezők. A büfében vásárlással, illetve a belépő- és tombolajegyekkel idén is az intézmény alapítványát támogathatták a szülők.

A családi nap bevételéből tavaly projektorokat vásároltak, mert két teremben még nem álltak rendelkezésre ezek az eszközök. Az alapítvány segítségével korábban fedett kiülőt, padokat is vásároltak már, valamint támogatták a versenyek nevezési díjait, hozzájárultak az osztálykirándulások költségeihez.

Az iskolában már készülnek a Bozsik-napra is, amelyet ebben a tanévben május 31-én rendeznek meg. Ekkor megemlékeznek a 101-szeres válogatott labdarúgóról, az Aranycsapat tagjáról, és vehetik majd át a Bozsik-díjakat azok, akik erre rászolgáltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában