A magyar labdarúgás napja

2022.11.25. 14:01

Hatot rúgtunk Angliának... – láthatták, hallhatták a bozsikos diákok is

A magyar labdarúgás napjára, a magyar labdarúgás legendáira emlékeztek a gyerekek a Szőnyi Bozsik József Általános Iskolában.

K. D.

1953. november 25-én az Aranycsapat 6–3-ra győzött az angol válogatott ellen. A Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban, a 40. évfordulón nyilvánította november 25-ét a magyar labdarúgás napjává. A diákok megtekintettek egy összefoglaló filmet az Aranycsapat mérkőzéseiről, majd átvették az osztálybajnokság díjait – számoltak be a rendezvényről a város Facebook-oldalán.

Aranycsapat 6:3 Bozsik Komárom
Névadójukra is emlékeztek a diákok a magyar labdarúgás napján
Forrás: Komárom/Facebook

A Bozsik-iskolában hétfőn, egészségnapot rendeznek, amelynek fő témája többek között a lelki egészségvédelem és a sport kapcsolata. Neves vendégeket is várnak: a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének képviseletében Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, valamint dr. Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó érkezik az iskolába. Emellett jóga, a Lábatlani Ökocentrum, a KÖSZ, valamint Juhász Márton előadása is várja majd a diákokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában