Egészségnap

2022.11.28. 14:19

Az olimpia hőseit látták vendégül a komáromi Bozsik-iskolában - fotók

Két olimpiai bajnok sportoló, dr. Faragó Tamás vízilabdázó és Dunai Antal labdarúgó is ellátogatott hétfőn a Bozsik József Általános Iskola egészségnapjára.

Körtvélyfáy Dina

A gyerekeket először Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének adminisztratív igazgatója, Füleky András köszöntötte. Hangsúlyozta, fontos küldetésnek tartják, hogy a magyar sportolók legjobbjaival találkozhassanak az iskolások.

A diákok nem fogytak ki a kérdésekből: érdekelte őket, milyen poszton játszott Dunai Antal (csatár), és az is, mikor kezdett focizni. Dunai Antal elárulta, már óvodás korában rúgta a bőrt, igaz akkor még csak a libalegelőn.

– Mozogni, sportolni kell! – hangoztatta Dunai Antal. – Márciusban leszek nyolcvanéves, de másfél órát majdnem minden nap edzem a teremben.

Dr. Faragó Tamás az olimpiai aranyérmét is magával hozta, amelyet a gyerekek közelről is megcsodálhattak. Elmondta, ő Dunai Antallal ellentétben – aki félt a repülőn – szeretett utazni, hiszen akkoriban nehéz volt eljutni az átlagembernek az országhatáron túlra.

Mindkét sportoló egyetértett abban, a sikerhez rengeteg gyakorlásra, edzésre van szükség, kitartás nélkül ugyanis nem lehet eredményeket elérni a sportban. A fiatalok a beszélgetés végén aláírást is kérhettek, volt, aki közös szelfit is készített a sportoló legendákkal.

Az egészégnapon még számos program várta a gyerekeket. Többek között lehetett jógázni, megismerhették a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők tevékenységével, valamint Juhász Márton is tartott előadásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában