Fenntarthatósági-kupa

2023.05.16. 08:00

Futottak és szemetet is szedtek a sportnapon a komáromi diákok

Sportnapot rendeztek Komáromban az I. Fenntarthatósági Iskola Kupa keretében, ahol szemétszedő futáson és sorversenyen vettek részt a fiatalok.

K. D.

A szemétszedés mellett sorversenyen is részt vettek a gyerekek

Forrás: Facebook

Fotó: KÖSZ Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők

Az Európai Szolidaritási Testület által támogatott rendezvénysorozat részeként a Berecz Dezső Sporttelepre várták a komáromi diákokat, ahol két különböző program várt rájuk.

Először egy Plogging szemétszedő futáson vettek részt a gyerekek és a szülők. A diákokat Szőnyi Ferenc ultratriatlonista, valamint Dombay Gábor komáromi futó, önkormányzati képviselő kísérte. A résztvevők a vártnál sokkal több hulladékkal találkoztak az ipari parkban, főleg ipari csomagolási hulladékokat gyűjtöttek össze a gyerekek. Ezért a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők a jövőben szeretnénk felvenni a kapcsolatot az ipari parki szereplőkkel, hogy közösen keressenek megoldást a környék tisztán tartására.

A futásból visszatérve a diákokat friss péksüteménnyel várták, amelyeket a IREKS-STAMAG Kft. ajánlott fel. Ezt követően jött a PET-Games elnevezésű sorverseny, ahol a diákok 4 tagú csapatokban mérhették össze az ügyességüket és tudásukat.

A szervezők alsós és felsős kategóriában hirdettek győztest: alsósok: Szlukovényi Boglárka, Fellner Tibor, Bacsák Benedek, Ábrahám Benjámin (Koppánymonostori Általános Iskola); felsősök: Lassú Luca, Musitz-Székely Zselyke, Molnár Gréta, Jankó Gréta (Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda).

Minden résztvevő egy fenntartható ajándékcsomagot kapott, amellyel a mindennapokban is tudatosabban élhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában