I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa

2023.02.21. 19:01

Díjakat kaptak a komáromi diákok, akiknek fontos a környezetvédelem

Átadták az I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa második pályázatának díjait. Csaknem 80 pályamunka érkezett a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesülete (KÖSZ) és a DIVISZ Komárom által meghirdetett kupára.

K. D.

Hajnal Dóra és dr. Molnár Attila gratulál a díjazottaknak

Forrás: komarom.hu

Fotó: komarom.hu

A Mit jelent számotokra a környezetvédelem és a fenntarthatóság? című ötletversenyre rajz, vers vagy videó és szobor formájában várták a pályaműveket a komáromi diákoktól alsós és felsős kategóriában.

A komarom.hu beszámolója szerint a díjátadót a Jókai moziban tartották, amelyen részt vett Hajnal Dóra önkormányzati képviselő és dr. Molnár Attila polgármester. Hajnal Dóra megköszönte a pedagógusoknak, hogy segítettek a diákokat a környezetvédelem jegyében szervezett programokban való közreműködésben és köszönetet mondott a diákoknak is, hogy fontosnak tartják a környezet védelmét.

Dr. Molnár Attila szintén a KÖSZ és dr. Fehérvári Dávid elnök munkáját emelte ki hangsúlyozva, hogy Komárom számtalan zöld célt tűzött ki.

Dr. Fehérvári Dávid, a KÖSZ elnöke ismertette, a harmadik helyezettek mozijegyet nyertek, a másodikok fenntartható ajándékcsomagot vehetnek át, amely kézműves szappant, termoszt, jegyzetfüzetet is tartalmaz, az elsők pedig a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel kapcsolatos könyvekkel díjazták.

Az alsós kategória helyezései: 1. Grünwald Panna (Koppánymonostori Általános Iskola), 2. Szlukovényi Zsombor (Koppánymonostori Általános Iskola), 3. Mandel Marcell (Petőfi Sándor Általános Iskola). Különdíj: Koppánymonostori Általános Iskola 3. osztály puzzle montázsos képe.

A felsős kategória helyezései: 1. Koppánymonostori Általános Iskola 7. osztály, 2. helyezett Bozsik József Általános Iskola 8./A, 3. helyezett Jókai Mór Gimnázium.

A díjakat Hajnal Dóra, dr. Molnár Attila és Zichó Viktor, a fenntarthatóság nagykövete, energetikai mérnök adta át, aki az eredményhirdetést követően előadást tartott a résztvevő diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában