Szakbizottsági ülés

2023.05.11. 17:48

Edukáció és innováció az orvostudományban: gyógyító szakemberek üléseztek az Edutuson

Tatabányán tartották azt a Regionális Orvostudományi Szakbizottsági Ülést, amelyen elhangzott, hogy bár a vármegyében nincs egészségügyi képzés, ám egy olyan továbbképzést valósítanak meg, amely kapcsolódik az Edutus profiljához és az egészségtudományhoz is.

Sz. N.

Fontos kérdések és fontos válaszok hangzottak el az MTA – VEAB Regionális Orvostudományi Szakbizottsági Ülésén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az Edutus Egyetem adott otthont a Magyar Tudományos Akadémia – Veszprémi Akadémiai Bizottság Regionális Orvostudományi Szakbizottsági Ülésének május 11-én, csütörtökön délelőtt. A rendezvény dr. Dombi Péter, az orvostudományi szakbizottság elnökének szervezésében valósult meg.

Az üzenet nem több, de erős: nyílt innovációval, nyílt edukációval ismerjük meg egymást

– emelte ki dr. Dombi Péter, osztályvezető főorvosa az eseményen, ahol a köszöntőket követően bemutatkozásokat tartottak, a kórházakból beszámolókat a tudományos programokról, hétköznapi munkákról, innovációkról, valamint kutatásokról. 

Az Edutus Egyetem adott otthont a Magyar Tudományos Akadémia – Veszprémi Akadémiai Bizottság Regionális Orvostudományi Szakbizottsági Ülésének
A regionális ülés az Edutuson dr. Dombi Péter szervezésében valósulhatott meg
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Tavaly voltak a Magyar Tudományos Akadémia területi bizottságai ötvenévesek. Ebből az alkalomból elhatároztuk, hogy a területen működő intézményeket meglátogatjuk, ahol tudományos munkák folynak – mondta dr. Padisák Judit, a Veszprémi Akadémiai Bizottság elnöke. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Északnyugat-Magyarországi Fejlesztési Kormánybiztos beszédében kiemelte a régiós együttműködések fontosságát.

Az MTA VEAB rövid története

A Magyar Tudományos Akadémia elnöksége 1972-ben alapította meg a Veszprémi Akadémiai Bizottságot. Azzal a feladattal bízta meg, hogy az MTA keretein belül szervezze meg az észak-dunántúli régió tudományos közéletét. Működési területe Komárom-Esztergom, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyék, egyes tudományterületeken jelentős a zalai szakemberek részvétele. A jelenlegi elnök 2020 nyarától dr. Padisák Judit.

– A vármegyében nincs egészségügyi képzés, viszont együttműködést kötöttünk a Semmelweis Egyetem Digitális Egészségtudományi Intézetével. Ennek keretében egy olyan továbbképzést valósítunk meg, amely kapcsolódik a mi egyetemünk profiljához és az egészségtudományhoz is, ugyanis a digitális egészségügy az, ami ennek a továbbképzésnek a témája – hangsúlyozta Némethné Dr. Gál Andrea, az Edutus Egyetem rektora.

Dr. Kanász Gábor Imre főigazgató kiemelte, hogy a kórház és a város számára is rendkívül fontos az oktatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában