Varázspálca-díj

2023.05.21. 06:59

Díjat kapott a monostori pedagógus: pótanyukaként segíti a cukorbeteg diákjait

Elismerést kapott a Koppánymonostori Általános Iskola pedagógusa, aki pótanyukaként vigyázza két cukorbeteg kisdiák mindennapjait.

Kata néni átveszi a díjat

Forrás: Koppánymonostori Általános Iskola, Komárom

Fülöpné Miklós Katalin a minap vette át Budapesten a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért Varázspálca-díját, valamint különdíjban is részesült. A díjra két, 4. osztályos tanuló – Balogh Ádám és Endrédi Regina – szülei jelölték.

Az alapítvány honlapján így írnak Katalinról:

A komáromi Ádám osztályfőnöke, Kata néni pótanyukájaként vigyáz a rábízott két diabéteszes gyermekre. Többször érdeklődött Ádám állapotáról, amíg kórházban volt. Mire a fiú újra iskolába ment, már elvégezte a Diabétesz Tanoda pedagógusképzést, meglátogatta és kikérdezte a családot, és minden fontos információt átadott a tanári kar többi tagjának. Olyannyira odafigyelnek az iskolában, hogy akár az óra közepén is kimegy az egész osztály fogócskázni, ha valamelyik gyereknek magas a cukra – mert azóta az egyik osztálytársról is kiderült sajnos, hogy diabéteszes.

Kata néni emellett az osztályterembe mikrót szerzett, így meg tudják melegíteni a gyerekek az ebédjüket, amit akár óra közben is elfogyaszthatnak, ha a helyzet azt kívánja. Bár nagyon vigyáznak rájuk, mégsem éreztetik velük, hogy ők mások lennének. Minden programon, kiránduláson, színházlátogatáson részt vehetnek, soha fel sem merült ennek az ellenkezője.

 

Címkék#diabétesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában