Használat közben

2023.05.14. 16:40

Birtokba vette Tatabánya, záporoznak az észrevételek az új összekötőútról +videó

Két hete adták át a Bánhidát Sárberekkel összekötő, Tatabánya közlekedésében ezzel gyakorlatilag új dimenziót nyitó utat. A puding próbája az evés, az utaké pedig a forgalom, így az összekötő mostanra egyre több közlekedési helyzetben vizsgázhatott. Kis híján jelesre, néhány problémát azonban még jó volna orvosolni. A biztonság kedvéért.

Kemma.hu

Még a kerékpársáv vonalában állva is feladat észrevenni

Forrás: Vejtey Miklós/Facebook

Fontos közlekedési kapcsolatot, egy új dimenziót hozott Tatabánya közlekedésébe a Bánhidát Sárberekkel összekötő Sárközy Géza út, amelyet április 28-án adtak át a forgalomnak, és amely azóta nap mint nap vizsgázik használói előtt. Közösségi oldalán most Vejtey Miklós, Dózsakert önkormányzati képviselője arról számolt be, hogy a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság soron következő ülésére napirendi pontként vetette fel az úttal kapcsolatos meglátásait.

Mint írta, minden új úttal kapcsolatban felmerülhetnek  és szükségesek lehetnek a közlekedés biztonságát növelő intézkedések. Május 4-én ő maga is bejárta autóval az új utat, kifejezetten a közlekedésbiztonsági szempontokra figyelve. Tapasztalatait pedig pontokba szedte.

A képviselő úgy tapasztalta, hogy a Turul utca és az új út csomópontjában, a Turul utca felől érkezve, nagyon nehéz a Sárberek felől a fő irányon az aluljáróból lentről érkező autókat, járműveket észrevenni, és bármelyik irányban kihajtani. Úgy, hogy mindeközben a kerékpáros átvezetésen kell megállni.

A helyszínre ültetett sövénysor már jelenlegi, alig 40 centis magasságával is kitakarja az „alulról” érkező járműveket. Meglátása szerint nagyon ki kell hajtani az út szélére, ahol azonban a gyalogátkelőhely, kerékpáros átvezetés van.

Ez rengeteg dolog, amire figyelni kell egy rosszul bejárható csomópontban

– fogalmaz a képviselő, felvetve a forgalmi tükör, esetleg jelzőlámpa telepítésének lehetőségét.

A sárbereki csomóponttal kapcsolatban Vejtey Miklós úgy látja, hogy a Sárbereki gyűjtőútról balra kanyarodni az új útra szintén problémás. Mint írta, ezzel helyszínnel kapcsolatban már korábban felmerült a jelzőlámpa kiépítésének lehetősége. A tervek elkészültek, a szükséges alépítményeket, védőcsöveket az út kivitelezője kiépítette. A jelzőlámpák mihamarabbi kiépítése most a városra vár.

Ezen is túlmutat az az elképzelés, amely Sárberek megnövekedő forgalmát szabályozná azzal, hogy a Sárberki út– Köztársaság útja – Ifjúság út kereszteződésben engedélyezné a Tesco irányából érkezők számára a balra (Sárberekbe) kanyarodást. Ezáltal az összekötő útra igyekvőknek nem kellene a másik irányból, egész Sárbereken áthajtva közlekedniük.

A napirendi pontot Vejtey Miklós közlése szerint május 16-ai ülésén tárgyalhatja a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában