Találkozó

2023.04.12. 12:16

Tata polgármestere: a város cégei stabilak, folyamatosan erősödnek

A helyi kis- és középvállalkozókat látta vendégül Michl József, Tata polgármestere kedd reggel a városháza Fischer termében.

G.D.V.

Tata vállalkozói találkoztak a városházán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

A város vezetőjének köszöntője után banki és pénzügyi szakemberek tartottak tájékoztatást a vállalkozások számára elérhető új pénzügyi lehetőségekről és a foglalkoztatást elősegítő aktuális támogatásokról.

Michl József beszédében elmondta, hogy mintegy 800 olyan tatai vállalkozás van, akikkel az önkormányzat napi szinten tartja a kapcsolatot. Nekik szeretnének segítséget nyújtani a rendszeresen, havonta megrendezett találkozóval.

– A város cégei stabilak, folyamatosan erősödnek, így biztonságot tudnak adni a városban élőknek – kezdte beszédében a polgármester, aki szerint most az az egyik nagy probléma, hogy elfogyott a munkaerő. Hiába vannak foglalkoztatást segítő pályázatok, nem tudnak a cégek új munkaerőhöz jutni. Ezért azon kell elgondolkodniuk, hogy hogyan tudnak máshonnan idehozni új munkaerőt. Többek között erre a kérdésre is szeretnének megoldást találni a következő hónapokban tartott találkozókon. 

– Arra gondoltunk, hogy havonta mindnek második szerdán egy kávé mellett találkoznánk a cégekkel. Egyrészt cél az is, hogy egymással ismerkedjenek a tatai vállalkozások, hiszen a jó az lenne, ha mindig egymással üzletelnének. Arra is szerettünk volna lehetőséget biztosítani, hogy a cégek képviselői a város vezetőivel szabadabban tudjanak beszélgetni – magyarázta Michl József, aki azt tervezi, hogy minden alkalommal más-más, a vállalkozások számára fontos témával fognak készülni.

Képzés és lakhatás
A májusi találkozóra a tervek szerint a szakképzési centrum képviselőit is meghívnák. Azt szeretnék megbeszélni, hogy kinek, milyen oktatásokra, képzésekre lenne szüksége a saját munkatársainak. A város vezetője kiemelte, hogy szerencsések, mert arra is van lehetőségük, hogy felsőoktatási képzést hozzanak Tatára. Jelenleg bölcsődei szakemberek és gyógypedagógusok képzése folyik a városban. A júniusi találkozó témája pedig többek között a városba érkező új munkaerő lakhatásának biztosítása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában