Nyuladalom

2023.04.09. 06:05

Nem fogott ki a télies húsvéti idő a komáromiakon, több százan ünnepeltek +fotók

Több száz gyerek mulatott együtt szombaton a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban szervezett első Húsvéti Nyuladalomban. Zsédenyiné Horváth Krisztina, az intézmény szakmai vezetője elmondta, a céljuk az volt, hogy együtt ünnepelhessék meg a komáromi családokkal a húsvétot.

Körtvélyfáy Dina

A gyerekek kézműves foglalkozásokon is részt vehettek

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Frappáns nevet ötlöttek ki az új programnak, amelyet a művelődési ház udvarára szántak, ám az időjárás egy kicsit közbeszólt, nem fordult tavasziasra erre a napra sem. A szervezők azonban már a rendezvény reggelén megnyugtattak minden érdeklődőt, aHúsvéti Nyuladalom az eső ellenére sem marad el, a művelődési ház ugyanis alkalmas volt a program lebonyolítására.

– Hatalmas, szép művelődési házunk van, így minden elfért, a koncert a színpadon, a kiegészítő programok pedig a termekben – fogalmazott Zsédenyiné Horváth Krisztina.

A nyuladalom kezdetén a Bogár Muzsika zenekar adott koncertet, a csapat vidám dalokkal érkezett Komáromba. A hangulat hamar a tetőfokára hágott, a gyerekek táncoltak, jól érezték magukat. A koncert után sem sietett haza senki, hiszen számtalan kézműves program várta a gyerkőcöket. Készültek kiscsibék, nyulak, bárányok, tavaszi virágok. A kézműves játszóházban részt vettek a civil szervezetek is, a Csudijó Egyesület, a szőnyi nyugdíjas klub és a Szőnyi Kulturális Egyesület tagjai is. Az intézmény szakmai vezetője ezúttal is hangsúlyozta, nagyon fontos számukra az újrahasznosítás, így ilyen hozzávalókból készültek el a kézműves alkotások.

A kisgyerekek nyuszis arcfestést is kérhettek, de a húsvéti fajátékpark is nagy sikert aratott. Az ügyességi játékokkal gyermekek és szülők együtt játszottak. Sorra készültek a képek a vicces fotófalnál is. Kézműves vásárral is várták az érkezőket a művelődési házban, helyi és környékbeli termelők hozták el magukkal portékáikat: egyebek mellett ékszereket, húsvéti tojásokat, babákat, mézet lehetett beszerezni a program során. Az udvari tojáskeresés helyett a kicsik kis kosárból vehették át a csokitojásokat. Az udvaron található állatsimogatóban két nyuszi és egy bárány várta a családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában