Interaktív játék

2023.04.24. 14:55

Megtisztították a Földet az óvodások, majd szelektíven gyűjtötték a hulladékot Esztergomban

Szinte minden a szelektív hulladékgyűjtésről szólt az Esztergomi Zöld Óvoda idei Föld napi családi rendezvényén, ahol az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. környezeti szemléletformáló programja keretében interaktív hulladékgyűjtéses játékkal, illetve kukásautó kipróbálási lehetőséggel is várta az érdeklődőket.

W. P.

Szelektíven gyűjtötték az óvodások a hulladékot

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A helyszínen Rásky Miklós, a vállalat PR- és kommunikációs menedzsere beszélt a gyermekeknek és a szülőknek arról, hogy ami egyszer bekerül egy háztartásba, az valamilyen formában ki is fog onnan kerülni. Így marad vissza a megvásárolt termékek után rengeteg csomagolóanyag is, mint például a szalámis és kolbászos csomagolás, vagy a tejtermékek különböző tégelyei. 

Elárulta, hogy az úgynevezett tetra pak doboz háromkomponensű hulladék, ugyanis a papír és műanyag rétegek között egy vékony alufóliaréteg található, ami például a tejek esetében a gyorsabb lehűtést, hidegen tartást segíti elő. Miután mindenki kezébe vett egy-egy anyagot, Rásky Miklós kérésére rádobták a Földet ábrázoló játszószőnyegre, ezzel szemléltetve, hogy mennyire szemetes a bolygónk. A szemléletformálás jegyében a kicsik ezt követően megtisztították a Földet, majd szétválogatták és a megfelelő gyűjtődobozba helyezték az anyagokat. 

Az előadás végén az is elhangzott, hogy az üveget gyakorlatilag bármennyiszer újra lehet hasznosítani. Szó volt arról is, hogy a magyar kommunális hulladék 70-80 százaléka még mindig lerakókba kerül és a pazarlást jól mutatja, hogy a kidobott szemét továbbra is mintegy harmada élelmiszer. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában