Tavaszi tél

2023.04.07. 13:13

Ha nem látod, nem hiszed el ezt a húsvétot! Fotókon a behavazott Dobogókő

Ellepték a kirándulók nagypénteken Dobogókőt, ugyanis a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja néhány órára ismét téli köntösbe öltözött. Bár szánkózni nem lehetett, így is sokan gyönyörködtek a havas tájban.

Kemma.hu

Nem éppen tavaszias időjárás

Fotó: W.P.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, az éjjel behavazódott a Pilis. Április 7-én, nagypéntek reggelén vékony, de fehér lepel takarja Dobogókőt is. Az oldalon a webkamerákat kijelölve, a dobogókőit kiválasztva látható az ottani helyzet.

A halmazállapot változás nagycsütörtökön kora este következett be, az időjárást webkamerán is nyomon lehetett követni, hogy mikor fehéredett ki a hegytető. Péntek délelőtt még havazott, igaz a hó hamar olvadásnak indult, vélhetően délutánra már csak néhány hófolt emlékeztet majd arra, hogy húsvétkor visszatért a tél a hegyekbe.

Bakancs és meleg öltözet azonban elkél Dobogókőn, így aki kirándulás tervez, az készüljön a sárra, és az 1-2 fokos hidegre is. Az erdei útvonalak helyenként csúszóssá váltak, így például a Thirring-körúton is érdemes vigyázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában