Jelöltek versenye

2023.04.13. 17:52

Fotókon az Árpád-nap: egy lány és három fiú verseng a koronáért, egyikük király lesz

A hagyományokhoz híven az idén is megtartották az Árpád-napot a tatabányai gimnáziumban, ahol a tizenegyedik évfolyamosok versengenek a királyi címért.

Szalai Nikolett

A jó hangulat az idén sem hiányzott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Átlagosan kezdődött, de nem átlagosan folytatódott április 13. az Árpád Gimnáziumban. Az intézményben már régóta hagyomány a királyválasztás. Az első három tanórát még megtartották, utána következhetett a mulatság.

Minden osztály kiválasztott egy jelöltet, akit a királyi címért indított. A kétnapos rendezvényre a tizenegyedik évfolyamosok különböző vetélkedőkkel készültek diáktársaiknak, valamint ők is megmérkőztek egymással vidám ügyességi feladatokban. A választás győztese a következő Árpád-napig viselheti a király címet.

– Az osztályok versengenek egymás ellen, de minden osztálynak van egy királyjelöltje, egy ikonikus figura, aki közösségi ember és jól viseli a reflektorfényt – mondta Szeimann Zsuzsanna a Tatabányai Árpád Gimnázium diákönkormányzatának patronáló tanára.

Idén egy fiú és három lány mérkőzik meg egymással, Lovas Petra, Szilágyi Bulcsú, Árvai Róbert és Illés Richárd személyében. 

– Látványos bevonulással kezdődött a nap, majd bemutatták a programjaikat és a jelöltjeiket. A nagy programokon a többi tanulót is bevonják. Különböző vidám vetélkedőkkel, műsorokkal készültek. Például talicskában tologatással, vízibombadobálással. Emellett minden osztálynak van egy standja, ahol kisebb játékokkal várják diáktársaikat – tette hozzá.

A napot az úgynevezett lovagi torna zárta. A négy versengő osztály ügyességi feladatokat teljesített, amelyeket zsűri értékelt. A program a pénteken folytatódik, és este kiderül, kinek a fejére kerül az a bizonyos korona.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában