Hit

2023.04.30. 21:47

Felejthetetlen élmény volt - tarjáni testvérpár találkozott Ferenc pápával +fotók, videó

Megyénkből is ott voltak fiatalok a Ferenc pápával szervezett fővárosi találkozón. Szantner Áron és Kristóf olyan szerencsés volt, hogy karnyújtásnyira volt a Szentatyától.

Sz. A.

Ferenc pápát igazi sztárként fogadták a fiatalok Budapesten

Forrás: Beküldött

Hitükben megerősödve, feltöltődve tértek haza a Szentatyával történt találkozásról a tarjáni Szantner-testvérek. Áron és Kristóf is résztvett a Forráspont ifjúsági találkozón szombaton Budapesten. A közelmúltban bérmált Áron és tatabányai Szent Margit katolikus gimnáziumban harmadikos Kristóf nagyszerű élményekről számolt be a Kemma.hu-nak, pedig nem egy fontos és különleges vallási, egyházi eseményen vettek már részt. 

No de térjünk vissza a Tarjánból, illetve Tatabányáról szervezett találkozásra Ferenc pápával. A Papp László Sportarénában a testvérek tizenegyezer lelkes fiatal társaságában vettek részt a Forráspont Ifjúsági Fesztiválon, és olyan szerencséjük volt, hogy tőlük lényegében karnyújtásnyira osztotta az áldást a pápa. 

− Óriási, felejthetetlen élmény volt! Ferenc pápa mosolyogva osztotta előttünk az áldást az elektromos pápamobilból − idézték fel a fiúk, akik szerint a Szentatya kedves, közvetlen, jószándékú, szerethető vezető. A testvérek videót is megosztottak velünk, amelyen hallható, hogy nincsenek egyedül ezzel a véleményükkel, sőt! A pápa kifejezetten népszerű a fiatalok között. Volt, aki „olyan cuki” kiáltással lelkendezett, amikor elment előttük az arénában. Áron és Kristóf emellett olyan pillanatokat is elcsípett, mint amikor Rúzsa Magdi interjút adott, de nagyszerű élmény volt az is, ahogy a templomszerű monstre térben mobiltelefonokkal világítottak kortársaik. Mintha ezernyi gyertya mutatta volna a fényt és annak erejét. Az pedig egyenesen csodálatos, hátborzongató érzés volt, amikor együtt mondták el a Miatyánkot, és imádkoztak a békéért. 

Arról már édesapjuk, Gábor mesélt, hogy feleségével együtt büszkék fiaikra (és természetesen két lányukra is), akik önszorgalomból, belső indíttatásra mentek el a rendezvényre. Megélik a hitüket, nap mint nap. Részt vettek például a tarjáni plébánia húsvéti előkészületein, Szabó Zoltán plébánossal nyírták a sövényt, ezekből vittek motorral Péliföldszentkeresztre, rendbe tették a keresztút hetedik állomást, ahol ők vitték a keresztet, és együtt imadkoztak a hívekkel. Olyan szerencsében is részük volt, hogy Áronnak és 30 társának április közepén Erdő Péter bíboros, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye érseke szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a tarjáni templomban. Itt egyébként épp Kristóf lett Áron bérmaapja. Húsvétkor pedig Isztambulban vettek részt a nagyszombati misén, ami szintén különleges alkalom és helyszín volt az életükben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában