Honvédség

2023.04.08. 17:09

A magyar honvédség legmodernebb fegyvereivel ismerkedhettek meg a kadétok a tatai laktanyában

Kiskunhalasi kadétok látogattak el a tatai laktanyába, ahol többek között megnézhették a Leopárd harckocsikat és megismerkedhettek a lőfegyverekkel.

Kemma.hu

Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái pályaorientációs napot tartottak a tatai laktanyában a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tanulóinak. A dandár közösségi oldalán számoltak be az eseményről. A kadétok a látogatásuk során részt vettek laktanya bejáráson, és egy statikus bemutatón, ahol a Logisztikai Zászlóalj, vitéz Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóalj, 36. Páncéltörő Rakétaosztály, és a vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály eszközeit is bemutatták. 

A legnagyobb sikere természetesen most is a Leopárd 2-sek voltak, aminek még a szerelőhangárját is megnézhették a diákok. De a nemrég a laktanyába érkezett PZH 2000-es önjáró lövegeket is bemutatták nekik, a a BTR 80/A-s csapatszállító harcjárművet pedig még belülről is kipróbálhatták. Emellett a kezükbe foghattak scorpio géppisztolyt, gránátvetőt, de még a mesterlövész puska távcsövébe is belenézhettek. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában