Mozdul a megye

2023.04.16. 19:50

8 bakonyaljai település versengett - az ászáriak lesznek ott a vármegyei döntőben

A programnak otthont adó ászáriak csapata nyerte a Mozdul a megye játékos vetélkedő Kisbér járási selejtezőjét április 15-én, szombaton. Második lett Ácsteszér csapata, míg a dobogó harmadik helyére a tárkányiak állhattak.

Sz. N.

A házigazda ászári csapat képviselheti a döntőben a Kisbéri járást

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

Az esős idő sem szegte kedvét azoknak csapatoknak, melyek a járási sportvetélkedőn küzdöttek meg egymással. Ezúttal nem kültéren, hanem az Ászári Jászai Mari Általános Iskola tornacsarnokában mérték össze tudásukat az indulók. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke beszédében kiemelte: 

– Köszönet Pekár Zsolt polgármester úrnak és az intézmény igazgatójának, hogy készültek B tervvel, ha már az időjárás nem fogadta kegyeibe a járási versengést. Szeretnénk, ha vármegyejárásaink során mindenki büszke lenne arra, hogy Komárom-Esztergom vármegyében él, ezt szolgálják ezek a rendezvénysorozatok. 

A jelenlévőket Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is köszöntötte.  A nap folyamán nyolc bakonyaljai település mérte össze erejét. Ácsteszér, Ászár, Bakonyszombathely, Csatka, Császár, Ete, Súr és Tárkány csapata vágott neki a viadalnak. Különféle ügyességi feladatok szerepeltek, mint például seprű- és medicinlabda-dobás, kötélhúzás, kosárpiramis-építés. A játékosok között idősek és fiatalok egyaránt voltak, sőt, némelyik gárdában a község polgármestere is a csapat tagja volt. 

A Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, valamint Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző és Cserteg István tehetséggondozó szakember alkotta zsűri a legötletesebb települési bemutatkozást különdíjban részesítette. Döntésük értelmében Ácsteszér nyerte az identitásprogram jelmondatával feliratozott tortát.

A döntőnek május 13-án a tatai edzőtábor ad otthont, ahol Ászár mellett a már korábban bejutott öt csapat (Kecskéd, Bajna, Vértesszőlős, Nagyigmánd, Tata) küzd meg egymással a vármegye bajnoka címért. 

A fellépők között jelen volt a keréktelki Pótkerék Együttes, mely újra teljes létszámban állt színpadra. Az idén fennállásának tízéves jubileumi műsorára készülő kisbéri Langallik Néptáncegyüttes is színesítette a napot. A 2011-ben alakult tárkányi Szivárvány Tánccsoport széles palettáján megtalálhatóak a tradicionális, modern mazsorett és pomponos koreográfiák is. Ebből adtak egy kis ízelítőt a közönségnek. 

A Jászai Mari Nyugdíjas Klub énekkara, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub és a Súri Nyugdíjas Klub is emelte a délután fényét. Molnár Gábor és Molnár-Pálos Orsolya néptáncelőadással készült. Az Ászári Jászai Mari Iskola csoportjai, amatőr tánccsoportok, továbbá a Hangfestő Alapfokú Művészeti Iskola is külön műsorral lepték meg a jelenlévőket. 

A mi megyénk, a mi világunk projekt keretében szervezték meg a Megyehét című programot a sportvetélkedő után. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a járásban élő és tevékenykedő együttesek, művészeti csoportok bemutatkozására, az itt működő őstermelők termékeinek megismerésére. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában