Segítettek

2023.03.14. 20:56

Több százezer forint gyűlt össze a bokodi jótékonysági bálon

Az idén is nagysikerű bállal köszöntötte a tavaszt a szülői munkaközösség a művelődési házban. Volt élő zene, tombola és ízletes vacsora, de felléptek a helyi táncosok is az est folyamán. A jótékony forintokkal pedig a Dr. Nemere Zoltán Óvoda és Bölcsőde apróságait lehetett támogatni.

Wágner Zsanett

A DejaVu tánccsoport is fellépett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A meghirdetett időpont előtt többen gyülekeztek a művelődési háznál, hogy részt vegyenek a szülői szervezet jótékonysági bálján. Az illatok és a kellemes muzsika, de legfőképp a több tucat érdeklő kellően bizonyította: a bokodi összefogásnak nincs párja.

Üdvözlő itallal és egy kis bonbonnal kínálták az érkezőt. Beljebb aztán sikerült lencsevégre kapni a főszervezőt is. Ritter Lajosné Mónika, aki egyébként hat éve tag és két éve vezető tisztséget is betölt a szülői szervezetnél, későbbi terveit is szívesen megosztotta lapunkkal. A tervek között szerepel még egy bál megszervezése az idén, de a közelgő családi és a húsvét is remek apropót szolgáltat majd egy kis meglepetésre. Ezenkívül a ballagó apróságokra is gondoltak, továbbá mikulásra is készítenek ajándékcsomagot.

Kultúrprogramokra szavaztak

Úgy tudjuk, a belépőkből csaknem félmillió forint gyűlt össze. A szülői szervezet egyeztetett az összeg sorsáról az óvónénikkel és a nevelőkkel. A közös döntés értelmében eszközfejlesztés helyett inkább olyan ajándékokat választanak, amelyek élményt adnak a kicsik számára. Legyen szó egy jó kirándulásról, de akár színházlátogatás is komoly segítség lehet az apróságok zenei- és mentális fejlődésében egyaránt.

Mielőtt felkonferálták volna a kulturális blokk fellépőit, Markó Györgyi intézményvezető osztotta meg gondolatait a színházterem közönségével. Elmondta, hogy a belépővel és a tombolaszelvények vásárlásával a település óvodásait (97) és bölcsődéseit (12) támogatják. Megragadta az alkalmat és köszönetet mondott, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőnek és Csonka László polgármesternek a rendezvény támogatásáért. Járt a köszönet és a hálataps azoknak is, akik megtisztelték jelenlétükkel az eseményt és az összegyűlt jótékony forintokkal támogatták az apróságok kirándulásait és színházi programjait.

A színpad ezután a DejaVu-s lányoké lett, akik mozgalmas és világhírű dallamokra betanult koreográfiával kedveskedtek a közönségnek. Patakiné Mészáros Szabina, aki hétszeres világbajnok táncos és csoportvezető is egyben, büszke lehet tanítványaira: nemcsak szépek és fiatalok, de rendkívül tehetségesek is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minta publikum reakciója a fellépésre: vastapssal jutalmazta a táncosokat.

A továbbiakban a vacsora és a tánc kapta a főszerepet. Bár néhányan felcserélték a sorrendet. A talpalávalóról Kop Norbert és édesapja gondoskodott. A zenészek eleinte mulatóssal kedveskedtek a bokodiaknak, majd ahogy telt az idő, szépen lassan a stílus is megváltozott. Végül előkerültek a lemezek és retró diszkó hangulatban ért véget a nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában