Hatalmas a tét

2023.03.03. 13:49

Mit lehet venni 3,135 milliárdból? - tatabányaiakat kérdeztünk lottóról, nyereményről

A játék történetének 9. legmagasabb főnyereményével kecsegtet az Ötöslottó a héten: már 3,135 milliárd forint a tét. A milliárdok a tatabányai szerencsevadászok kedvét is meghozták, többen és többet lottóznak a megyeszékhelyen.

Wágner Zsanett

A kaparóssal is lehet nyerni, de azért a lottó az igazi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Tizennyolc hete nem született telitalálatos az Ötöslottón, így a jackpot átlépte a 3 milliárd forintot, a főnyeremény összege pedig ezzel bekerült a játék történetének 10 legmagasabb összege közé. A növekvő játékkedv jelen volt az egyik tatabányai lottózóban is, ahol kígyózó sorokban álltak a szerencse várományosai.

Mi sem tettünk másként, bár lottószelvény helyett csak sorsjegyekre váltottuk a pénzt. Míg kapartunk, sokszor hallottunk felkiáltást a szomszédos asztaloknál:

Ez az!

– ebből pedig arra következtettünk: szeretnek kaparni a tatabányaiak. Vannak, akik kedvenc számaiktól várják a szerencsét.

A lottónál maradva, a Szerencsejáték Zrt. szerint az eltelt 4 és fél hónap, azaz a halmozódás ideje alatt Fortuna kedvenc száma volt a 32-es, amit hatszor sorsoltak ki. Érdekesség, hogy a többi közt a sokak által szerencsésnek tartott 7-es vagy éppen a balszerencsével társított 13-as számokat egyszer sem húzták ki a halmozódás kezdete óta.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. Ez utóbbira három éve volt példa: közel 10 hónap után 2020. 13. játékhetén megszületett az Ötöslottó történetének legnagyobb főnyereménye, egy szerencsés nyertes 6,431 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között oszlik el, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

Megkérdeztük: Mire költene szívesen, ha kihúznák az ön lottószámait?

Varga Norbert lottó
Varga Norbert
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Varga Norbert: Ingatlanba fektetném a pénzt. Biztos, hogy vennék vagy tíz lakást, majd kiadnám őket. Nem feltétlenül Tatabányán lennének az albérletek, hanem az ország különböző pontjain. De ez csak álom, nem lottózom. Egyelőre egy bevételi forrásom van és az a munka. Kételkedem benne, hogy ekkora fizetésemelés várható a közeljövőben.

lottó Urbán Magdolna
Urbán Magdolna
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Urbán Magdolna: Először is elköltöznék egy csendes kis faluba, ahol szép, nagy családi házban élnék. Támogatnám megyei állatmenhelyek működését is, de biztosan jutna a pénzből a gyermekgyógyászat fejlesztésére, a rákkutatásra. A fennmaradó összegből utaznék. Észak felé vennem az irányt. Például Izlandon szívesen megnézném a sarki fényt.

lottó Farkas József
Farkas József
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Farkas József: A pénz egy részét a családomnak adnám. Két unokám és négy dédunokám van, nekik nagyobb szükségük lenne a nyereményre. Biztosan jótékonykodnék is. Eddig is támogattam a megyei karitász és a mentők munkáját, viszont ha nyernék, felajánlanék nekik egy szép nagy összeget. Megérdemlik a sok fáradozásért. Mindig lehet rájuk számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában