Fenyegetés?

2023.03.27. 14:56

Maffiamódszer: valaki döglött halakkal, békával üzent a tatai állatvédőknek

Tucatnyi haltetemet és egy döglött varangyot találtak autójuk szélvédőjén a tatai civil állatvédők. Feltehetően burkolt üzenetnek, fenyegetésnek szánták.

G. D. V.

Maffia módszerrel üzentek az elkövetők

Forrás: Facebook/Tatai Civil Állatvédők

Furcsa látvány fogadta ma reggel a Tatai Civil Állatvédő Egyesület elnökét. Reggel, indulás előtt az autóján a már megszokott szórólapok helyett egy tucatnyi döglött halat és egy megtermett varangyos béka tetemét találta. Utóbbi egyébként védett állat, 10 ezer forint a természetvédelmi értéke. 

Az állatvédő a Kemma.hu-nak elmondta, hogy először nem gondolt semmi rosszra, hiszen egy arra repülő gém is lepottyanthatta a halakat. Bár nem ennyit.

Az autó az Öreg-tóhoz viszonylag közel, a várkanyarban lévő tömböknél, a Bartók Béla úton parkolt. Azt is kizárták, hogy a halak önszántukból landoltak volna a szélvédőn. Mivel a többi autón nem volt hasonló „díszítés”, azt sem tartotják valószínűnek, hogy fiatalok csínytevése állna az eset mögött. Amikor realizálták, hogy az autón egyértelműen fel van tüntetve, hogy az állatvédőké, kicsit megijedtek. Ráadásul a hal, mint üzenet nem sok jót ígér.

A legismertebb maffia film, a Keresztapa óta tudjuk: ez egy régi szicíliai maffia-üzenet. A filmben, miután Luca Brasi, a Corleone család bérgyilkosa meghalt, a golyóálló mellényébe egy hatalmas döglött halat csavartak. A hal azt jelenti, hogy gazdája lent fekszik a tenger mélyén. Így üzentek hadat a Corleone családnak a Tattagliák.

Ám feltehetően nem a szicíliai maffia fenyegette meg a tatai állatvédőket. Annyi azonban valószínű, hogy nem jószándékból, köszönetként hagyták a tetemeket a szélvédőn. Nagy Éva, az egyesület tagja elmondta, hogy a környéken mindenki ismeri őket, sok helyi kutyásnak segítettek már kisebb-nagyobb dolgokban. Kizártnak tartják, hogy valaki a lakótelepről tette volna a halakat az autóra.

Ahogy mindenkinek, nekünk is vannak rosszakaróink. Több kutyát koboztunk már el Tatán a rendőrség segítségével. Ezeket mind olyan körülmények között tartották, ami az állat épségét, életét veszélyeztette. Ezek persze a gazdáknak nem tetszettek

– árulta el az állatvédő, aki most szemtanúkat keres.

– Nagyon sok az idős a környéken, akik szeretnek az ablakon kinézegetni. Reméltük, hogy ők esetleg láttak valamit. Körbekérdeztünk, de egyelőre nem jutottunk eredményre. Feljelentést sem teszünk addig, amíg nem tudjuk, hogy kinek köszönhetjük a kéretlen ajándékot.

– Most azon gondolkodunk, hogyan tudnánk a későbbiekben az ilyen eseteket kivédeni. Hiszen azon kívül, hogy nem szép látvány, a mögötte sejthető üzenet elég ijesztő lehet – mondta el Éva. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában