Paranormális

2023.03.06. 11:35

Gyerekkora óta lát szellemeket a 300 éves komárom-esztergomi házban élő anyuka

Az édesanya szívesen lemondana különleges képességéről, amivel nehezen él együtt. Mint mondja, minden alkalommal szorongás és pánik lesz úrrá rajta, amikor meglát egy szellemet.

Kemma.hu

Kislánykora óta kísértik őt különböző alakok

Forrás: Shutterstock

Komárom-Esztergom vármegyében, egy 300 éves házban él az a nő, aki nemrégiben igazán vérfagyasztó jelenségekről számolt be a Borsnak. Az asszony története 7-8 éves korában kezdődött, pedig akkor még nem os a mostani házukban laktak.

Hét-nyolc éves lehettem, amikor megtörtént az első rémisztő élményem

– vágott bele történetébe a neve elhallgatását kérő nő, akit a Bors Erikaként említ. 

Akkor még a régi családi házunkban voltunk. Emlékszem, édesanyámra jól ráhoztam a frászt… Az egyik este arra keltem fel, hogy egy nagyon magas, szőke, kék, szinte üvegszemű ember áll a szobámban

– folytatta Erika, hozzátéve, hogy az alak mellett volt két nő is, az egyik neki háttal, az ágya szélénél ült, míg a másik a földön foglalt helyet, vele szemben. Ez a nő érzékelte, hogy a kislány látja őket, így biccentett neki a fejével. Ekkor kezdett megfordulni a másik, mire Erika a fejére rántotta a takarót, ami alatt levegőt se mert venni.

A kislány másnap elmesélte édesanyjának a történteket, mire az anya elővett egy régi képet a szekrényből, és a lánya kezébe adta.

Őket láttad? Tudod kik ezek?

– kérdezte a rémült gyerektől, akinek azonban nem voltak ismerősek a fotón látható személyek.

Anyu elmondta, hogy dédapámat és dédanyámat láthattam a szobámban

– emlékezett vissza Erika, nagyot ugorva történetében, ott folytatva, hogy amikor a férjével összeköltöztek, egy örökölt, 300 éves házba bútoroztak össze. A fiatalasszony nem számított arra, hogy új otthonában még sűrűbbek lesznek a paranormális jelenségek.

– Az éjszaka kellős közepén megébredtem, felültem. Egy kedves női hangot hallottam. Azt mondta: „Ne húzd le róla!” Aztán a takaró rólam hirtelen átcsúszott a férjemre. Gondolom mondanom sem kell, hogy utána egy percet se aludtam – mesélte Erika, aki azóta is próbálja elnyomni ezt a képességét, mert amikor meglát egy szellemet, mindig nagyon megijed és mély szorongás lesz úrrá rajta.

Amikor nekiálltunk az építkezésnek, akkor történt egy másik jelenés. A gyerekszoba mellett van a fürdő és én épp bent voltam, amikor belépett egy nő. Becsukta az ajtót, elsétált a túloldalig, kinyitotta a másik ajtót és ment a dolgára. Nagyon megijedtem, mert fogalmam sem volt róla, hogy ki volt ez

– emlékezett vissza a Borsnak Erika, aki elmesélte az esetet a férjének is, aki közölte vele, hogy a leírás tökéletesen stimmel az apja testvérére, aki a házban halt meg.

Erikáék házától nem messze volt egy félkész téglaépület. Ami ugyan le volt zárva, de a falusi gyerekek bejártak oda. A játékuk vége tragédia lett. Az egyik gyerek egy áthidaló gerendán hintázott, ahonnan leesett, és a gerenda agyonütötte.

Szörnyethalt. Mivel a férjem rokonságához tartozott a gyermek, ezért elmentünk a temetésére. Amikor jöttünk vissza, kinyitottuk a házunk ajtaját, és azt láttam, hogy a kisfiú a szobánk közepén áll, mosolyog, integet és eltűnik.

– monda Erika, aki állítja, a gyerekei is látnak szellemeket. Két fia 3 és 6 évesek. És minden éjszaka egy ijesztő néniről beszélnek, aki kukucskál befelé hozzájuk az ablakon.

Eleinte nem hittem a fiúknak. Bíztam benne, hogy ők nem fognak szellemeket látni, mert nem akarom nekik ezt az egészet, amiben én is felnőttem

Előfordul, hogy Erika rendes emberi formában látja a szellemeket. Ruhával, hajjal, hajszínnel együtt. De van, amikor fehér vagy fekete ködként jelennek meg. Volt olyan, hogy beszéltek hozzá, ám azt a legtöbbször nem érti. Egyszer az éjszaka közepén kelt fel, körbenézett, és látta, hogy hirtelen egy magas férfi jelent meg a szobában. Nagyon félelmetes volt, így az esetről nem mesélt senkinek. Aztán az egyik nap, amikor le akarta kapcsolni a gyerekek szobájában a tévét, közölték vele, hogy ne tegye, mert akkor megint meglátogatja őket „az ijesztő”.

Megkérdeztem, hogy miről beszélnek és pontosan leírták a férfit, akit én is láttam...

Erikáék remélik, hogy megszűnik náluk az egész családot félelemben tartó szellemjárás. Azt tervezik, hogy teljesen átépítik a házat, bízva abban, hogy utána normális életet élhetnek komárom-esztergomi otthonukban.

 

Címkék#szellem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában