Állatvédelem

2023.03.24. 14:00

Egy nap alatt két csontsovány kutyát is megmentettek a komáromi állatvédők

Érzelmileg megterhelő napon vannak túl a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány állatvédői.

Kemma.hu

Vacak története sikeres volt

Forrás: Facebook/Szurkolók az Állatokért Gerecse és Környéke Alapítvány

Mint korábban megírtuk, a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány állatvédőit március 20-án hétfőn egy tragikus esethez vonultak. Egy ingatlanon két, láncon tartott kutya volt, amelyből az egyik elpusztult, míg a másikat sikerült megmenteni Mint Facebook-posztjukban beszámoltak: aznap egy másik, szintén láncon tartott, csontsovány kutyus, Vacak miatt is értesítették őket. Mint hozzátették, Lüszi és Brúnó esete után a gyomruk is egyben volt.

Amikor a helyszínre értek, látták, hogy szörnyű körülmények közt él Vacak. Bekukucskáltak a „bódéba”, de nem látták a kutyák, füttyögtünk, cuppogtunk, de semmire nem reagált a kutya. Az állatvédők aggódtak és a legrosszabbtól tartottak. A ház előtt dudáltak, ekkor kijött az állat gazdája, aki beinvitálta őket. Kiengedte a láncon tartott, csontsovány Vacakot.

Az állatvédők kérdezték, miért van ilyen állapotban a kutya, a gazda válasza az volt: biztosan beteg, mert kap enni, de nincs pénze állatorvoshoz vinni. Ekkor meglepő módon a gazdi segítséget kért az állatbarát drukkerektől, akik elmondták a dolgok menetét. 

„Elmondtuk: másnap tudjuk vinni a kutyát helyhiány miatt, írtunk lemondó nyilatkozatot (nehogy meggondolja magát) ami kicsit nehézkes volt, mert se oltási könyv, se chip, se semmi! De megoldottuk! A gazda végig közreműködő volt, belátta, hogy ez így nem jó a kutyának, viszont az az egy kérése volt, hogy várjuk meg a párját, amíg haza ér munkából! Mondtuk, természetesen ez így korrekt! Gondoltuk mi.....”

– részletezték az esetet.

A hazaérkező nő azonban korántsem volt ennyire együttműködő, a bejelentő nevét követelte. Ám azt még a rendőrségnek sem adják ki az állatvédők. 

Felhívtuk a figyelmét arra, hogy ezt lehet másként is: hatósági állatorvos, rendőrség, jegyző, többszörös szorzós bírság az oltás és a chip hiánya, a láncon tartás és a kóros alultápláltság miatt. 

– tették hozzá az állatvédők. A nő ekkor abbahagyta a kötözködést.

Vacakér másnap mentek a drukkerek és az Amstaff in Not gondjaira bízták.

Szép nagy helye van, ettől a naptól kezdve szabadon szaladgálhat, minden nap kap enni, foglalkoznak vele és igen még szeretgetik is Hát kell ennél több?!Egy élet megmenekült 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában