Kirándulás

2023.03.04. 13:00

Budapesti élményeket gyűjthettek a Szent Ágota vármegyei fiataljai

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok látogattak el Budapestre egy Komárom-Esztergom vármegyei támogató közösségnek köszönhetően.

Kemma.hu

A Parlamentben Czunyiné Dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa köszöntötte a csoportot.

Forrás: Beküldött

Fotó: Gémes Sándor

Csaknem ötven, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gondoskodásában, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő vármegyei fiatal utazott Budapestre egy színes programokat kínáló kirándulásra. A segítő közösség felajánlása jóvoltából a fiatalok országházi idegenvezetésen vehettek részt, illetve a Lumina Parkba kaptak belépőket. Ezt egészítette ki a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató egy kiadós sétával a fővárosi Állat- és Növénykertben.  

A Parlamentben Czunyiné Dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, orszűggyűlési képviselő köszöntötte a csoportot.
– A világ legszebb törvényhozási épületében vagytok. Egy olyan helyen, ahol érződik a magyar történelem méltósága, súlya, az a múlt, ami velünk van, és ami kísérni fog bennünket – emelte ki a kormánybiztos, majd hozzátette: bízik benne, hogy érezni fogják a fiatalok,  milyen, ezek között a falak között döntéseket hozni.

A Szent Korona megtekintését követően a fiatalok a felsőházi ülésterembe is beléphettek, ahol bepillantást nyertek abba, miként dolgoznak a parlamenti képviselők 2023-ban. Honosiné Máhr Ágnes, a támogatók képviseletében kísérte a csoportot az országházi idegenvezetés során. 

– Az a munka, az a mérhetetlen szeretet és odafigyelés, amelyet az ÁGOTA Közösség a gyermekekért tesz, egyszerűen fantasztikus – jelentette ki Honosiné Máhr Ágnes. – Látjuk, hogy milyen rengeteg energiát fordítanak arra, hogy a gyermekeknek jobb legyen. Mi ehhez kívánunk segítséget nyújtani. 

Honosiné Máhr Ágnes azt is elmondta, hogy a kirándulás dr. Kozma Gergely Zsigmond, Balázs Ibolya, Gelbmannn Csenge, Nagy Zsolt, Horváth Pál, a Ho-Máhr Trans Kft., a Lumina Park és a VOSZ összefogásának eredményeként valósulhatott meg.

A 13 éves Konkol Alexandra 7 éve él nevelőcsaládban Tatabányán. Izgatottan érkezett a programra, ugyanis még nem járt az Országházban. Magával ragadta a parlament lenyűgöző hangulata és monumentális méretei. 
– Meglepődtem rajta, hogy a Szent Koronát megvilágító izzókat csak ipari alpinisták tudják kicserélni – mesélte lelkesen Alexandra.

Versegi Magdolna 18 éves, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató környei lakásotthonából érkezett a kirándulásra. Már többször jártak Budapesten a lakásotthonnal, legtöbbször a cirkuszba jönnek.
– Most a Lumina Parkra voltam igazán kíváncsi. Megnéztük otthon interneten, hogy milyen szépen kivilágítják a figurákat. Az állatkertet is vártam, pont ma reggel mondtam a barátnőmnek, hogy szeretnék végre zsiráfot látni – jelentette ki Magdolna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában