Fehérek és vörösek

2023.03.05. 07:30

Borok versengtek Bánhidán, a Puskinban

Harminckilencedik alkalommal szervezett borversenyt a Turul Kertvarát Kör a Puskin Művelődési Házban.

S. G.

A zsűri a borok színét és illatát is vizsgálta

Fotó: S.G.

 A megmérettetésre tízen jelentkeztek huszonnégy borral. Akadt olyan kertbarát, aki hat különböző nedűt hozott a zsűri elé.  A legtöbben vörössel neveztek be, tizenhárom közül négy viszont rozé volt. Fehérbort tizenegyen hoztak. A zsűriben lévő Stegmayer Ferencné, az Eszterházy Szőlő és Bortermelő Közösségi Egyesület képviselője kiemelte: a nagy szárazság miatt a 2022-es borok általában jobb minőségűek, ám kevesebbet szüretelhettek a gazdák, mint a korábbi években. Nézik a színét, tisztaságát, illatát, zamatát, ízét, a benne lévők savakat, és jó tanácsokkal is ellátják az érdeklődő gazdákat.

A borverseny eredményeként három aranyérmet, öt ezüstöt és négy bronzérmet adhattak át a kertbarátoknak. A fehér boroknál a Juhfark lett aranyérmes, nevezője Márhoffer Péter. Vegyes fehérborral Perjési József, a vörös Syrak borral Gyalogos Mihály is kiváló eredményt ért el.

Emellett Ottonel Muskotály, Zenit, Cserszegi fűszeres, Zalagyöngye, Zweigelt, Oportó, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos és vegyes vörösborok szerepeltek a borversenyen. A nyerteseknek az oklevelet és díjakat március 24-én adják át a szervezők a Puskin Művelődési Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában