Segítség

2023.03.08. 17:23

Az elkóborolt néma kacsa autószerelőként kezdett volna új életet Tatán

Egy eltévedt néma kacsa landolt a tatai állatvédő udvarán. A szárnyast hiába faggatták, hogy hol az otthona, ő makacsul hallgatott. Végül estére sikerült hazajuttatni a baromfiudvarba.

Goletz-Deák Viktória

A néma kacsa kalandra vágyott, de sokáig nem tartott a kiruccanása

Forrás: Facebook/Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány

A Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány egyik tagjának, Bélik Bélának az autószerelő műhelyében egy kacsa landolt március 7-én, kedden délután. A tatai állatvédő békésen dolgozgatott, amikor a szárnyas nem messze tőle leszállt. 

– Mivel feltételezhető volt, hogy a kacsa eltévedt és nem autót akar vásárolni, így Béla megfogta. Chipolvasónk nem jelzett, és a kiskacsánk is néma, ezért nyilatkozni se tudott róla, merre van az ő hazája. Nem volt más választásunk, elindult a lázas nyomozás – mosolygott az alapítvány kurátora, Zádoriné Csordás Valéria. 

A csapat körbejárta a környéket, hogy kiderítsék, melyik házban tartanak néma kacsákat. Végül kiderült, hogy légvonalban, vagyis szárnytávban alig 200 méterre lakik a szökevény.

Csakhogy a gazdák nem voltak otthon, a kiskacsának pedig nem volt lakáskulcsa, így 2 órát Bélánál vendégeskedett. Estére azonban már a baromfiudvar boldog lakójaként többi tollas barátjával hajtotta álomra a fejecskéjét.

– Azt már megszoktuk, hogy rendszeresen megtalálnak minket cicák, már meg sem lepődünk, ha a házunknál új cirmos várakozik. De hogy már kacsák is járnak hozzánk, az még engem is meglepett– nevetett Béla. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában