Mesterséges intelligencia

2023.03.12. 06:57

A ChatGPT vallott Tatabányáról: közbiztonságtól a múzeumokig

Munkatársunk a vármegyeszékhelyről „beszélgetett” a ChatGPT-vel, azaz a mesterséges intelligenciával. Több érdekes választ is kapott.

Herczeg István

– Mi a véleményed Tatabányáról?
– Tatabánya egy nagyon előnyös hely, ahol sok ember él és dolgozik. Az elmúlt években nagyon sok fejlődésen ment keresztül, ami növelte vonzerejét. A város lakosainak és befektetőinek száma is nőtt az elmúlt években. Az utóbbi években a városban számos komoly fejlesztést végeztek, így Tatabánya a régió egyik legfejlettebb települése lett. Az infrastrukturális fejlesztések segítségével Tatabánya egy központi helyzetben van. A közlekedési és közművesítési beruházások segítségével a vasúti és a közutak fejlesztésekkel Tatabánya kiváló kapcsolatokat épített ki a környező városokkal. A város számos kulturális és sporttevékenységet kínál a lakosoknak és a turistáknak. Az önkormányzat támogatja a kulturális és sporttevékenységeket, amelyekhez több közösségi terem és kulturális intézmény is tartozik. Tatabánya rendelkezik egy nagyon jól felszerelt szabadidő- és sportközponttal. A városnak több színháza, múzeuma, galériája, művészeti múzeuma, színháza és koncertterme is van. A közösségi terekben zajló rendezvények és szabadidős programok is bevonzották a látogatókat. Tatabánya egy biztonságos és békés város. Az elmúlt években a város élén álló vezetők sokat tettek a város biztonságának növeléséért, beleértve a rendőrség, tűzoltók és mentők erősítését. Az oktatási intézmények is nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra és a közbiztonság javítására. Tatabánya egy barátságos és befogadó város. Az elmúlt években növekedett a befektetők száma, sok külföldi vállalkozás telepedett le Tatabányán.

– Hogyan látod Tatabánya város jövőjét?
– Tatabánya jövője jól néz ki. A város az elmúlt években fejlődött és sok szempontból modernizálta magát. Az ipari parkok és a gazdasági fejlesztések segítik a város fejlődését és gazdasági növekedését. A városban lévő iskolák, kórházak és üzletek is tovább modernizálódnak. A lakosság számára biztonságos és kényelmes életet biztosít. Az elkövetkező években a város tovább fejlődhet és vonzó hely lehet a befektetők számára.

– Szerinted miben kellene fejlődnie Tatabányának?
– Tatabányának tovább kellene fejlődnie a közbiztonság, az infrastruktúra és az egészségügy területén. A városnak tovább kellene fejlesztenie a közlekedési rendszereit, hogy az emberek könnyebben mozoghassanak a városban. A városnak jobban kellene foglalkoznia a közbiztonsággal, hogy a lakosok érezzék magukat biztonságban. Az egészségügyi ellátás javítása is fontos lenne, hogy a lakosok minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz jussanak.

A ChatGPT-ről
A ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) az OpenAI mesterséges intelligencia (MI) kutató laboratórium által kifejlesztett chatbot, mely a felhasználókkal való folyamatos kommunikáció automatizálása során értelmezőmodelleket használ, melyek segítségével a bevitt információkat azonnal interaktívan kezeli.

A ChatGPT 2022. november 30-án jelent meg prototípusként, és bemutatását követően rövid időn belül nagy érdeklődést váltott ki, szenzációvá vált. Alapvetően lelkes fogadtatásban részesítette mind a szakma, mind a közönség. Generált szövegét "lenyűgözően alaposnak" és "emberekéhez hasonlíthatónak", sőt, „egy jó tanuló tudásszintjével felérőnek” nevezték. Magát a ChatGPT-t sokan „a valaha volt legjobb MI chatbotként" méltatták. Elon Musk szerint „a ChatGPT ijesztően jó, már nem vagyunk messze a fenyegetően erős MI-tól." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában