Vihar

2023.03.27. 16:44

5 méter magas kaput tépett le az orkán erejű szél Környén

Az erős szél leginkább az ország nyugati részén okoz gondot.

Kemma.hu

Mint írtuk, viharos erejű szél miatt adott ki riasztást a meteorológia március 27-e hétfőre. A Tűázoltóknak egyre több munkát ad hétfő délután az orkán erejű szél, leginkább a nyugati országrészben várják a segítséget, azonban az erős szél már a fővárost is elérte. Vasúti sínekre és közútra kidőlt fák, leszakadt ágak és elektromos vezetékek eltávolításához, lakóépületek megrongált tetőszerkezeteinek javításához érkeznek az egységek. 

Környén, az Üveggyár utcában egy üzem öt méter magas fémkapuját tépte le a szél, a lógó kapu veszélyezteti az arra közlekedőket, írta a katasztrófavédelem.

Komáromban egy kidőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat az 1-es főútra, ahol teljes útzár mellett távolították el a fát.

Sopronban, a Bánfalvi úton egy lakóház tetejére dőlt egy fa, amely elszakított az elektromos vezetéket is. Szintén Győr-Moson-Sopron vármegyében, Gyarmat térségében, a 83-as főútra dőlt ki egy fa, egy forgalmi sávot elfoglalva. Szombathelyen, a Szelestey László utcában egy társasház szigetelését bontotta meg a szél, a szigetelés darabjai lezuhannak az épületről. A Veszprém vármegyei Cseszneken, a 82-es főúton egy nagyméretű fa foglalja el teljes egészében az érintett útszakaszt. 

 

A Zala vármegyei Bocfölde térségében, Gellénháza és Sárhida között több fa is megdőlt, teljesen elzárva az utat.  Somogy vármegyében, Somogymeggyes és Kapoly között fa dőlt a sínekre, a vasúti közlekedést akadályozza.

A Bács-Kiskun vármegyei Baján, a Március 15. sétányon a kollégium udvarán megdőlt egy fenyő, a járókelőket és az alatt parkoló járműveket veszélyezteti. A főváros XII. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasoron kifordult egy tizenöt méteres fa, egy másik fára dőlt, a gépjárműforgalmat veszélyezteti. A XI. kerületi Bartók Béla úton egy háromemeletes épület tetejéről leszakadtak a lemezdarabok.Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteket.

 

Címkék#vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában