Városszépítés

2023.02.07. 20:57

Tízezer növény került a tatabányai városközpontba

Megújultak Tatabányán a mélygarázs és a Városkapu Szolgáltató és Üzletház környezetében a Fő tér zöldfelületei – adta hírül közleményében a megyei jogú város. A beruházás a Széchenyi 2020 program TOP-os pályázatának segítségével valósult meg.

Kemma.hu

Több ezer növényt ültettek a Fő téren

Forrás: Beküldött

A Béke parkban növelték a terület vizuális-esztétikai értékét és a zöldfelület minőségét. A Városkapu Szolgáltató és Üzletház előtti terület fő feladata a megfelelő irányú és minőségű gyalogos közlekedés biztosítása, valamint az épület előtti részen zöldfelület kialakítása. Az átmenő közlekedésen kívül pihenésre, rekreációra is lehetőséget biztosítottak egységes arculatú utcabútorokkal és interaktív szabadtéri kiállítással.

A támogatás eredményeként megújították a meglévő gyalogos közlekedést, új sétányt és öntözőrendszert alakítottak ki, s emellett még füvesítették a területet, és új kültéri lámpákat helyeztek ki. A városközpont zöldebbé, élhetőbbé tétele érdekében 22 fát, 5500 cserjét, 1610 évelő és 2870 egynyári növényt ültettek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A támogatás összege 2 milliárd 420 millió 718 ezer 149 forint. A teljes projekt várhatóan június végére fejeződik be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában